Suze idu same: Bradley sretan proslavio svoj posljednji Božić

Božićne čestitke bile su želja malog junaka Bradleya (5), htio ih je što više. Iz svih krajeva svijeta pristiglo ih je preko 200 hiljada, a mališan će sretan dočekati svoj posljednji Božić.


Mali-veliki junak Bradley Lowery (5), nažalost, dočekuje svoj posljednji Božić. Njemu su doktori rekli kako mu je ostalo još samo nekoliko sedmica života. Već je jednom prebolio rak, ali bolest se vratila. Više od pola svog mladog života hrabro vodi veliku borbu.

Imao je, kao i svako obično dijete, neke velike želje. Prva mu je ispunjena – htio je zabiti gol za Sunderland i to mu se ostvarilo.

Njegova druga velika želja natjerala je ponovo svima suze na oči. Ovo simpatično i jednostavno dijete htjelo je primiti što više čestitki za Božić. To je ujedinilo cijeli svijet, putem raznih medija objavljena je adresa malog junaka i Bradley je do danas primio preko 200 hiljada božićnih čestitki! Stigle su mu u vrećama…

Bradley je uvijek nasmijan i pozitivan čime nas je sve osvojio. U prvom danu primio je već 25 hiljada čestitki, a danas je ih skoro deset puta više. I to sigurno nije konačna brojka.

Čestitka je stigla i od FK Željezničar, koji je malom Bradleyu čestitao Božić putem Twittera.

Na posebnoj večeri organiziranoj mališanu u čast cijela zajednica u Blackhallu sudjelovala je u otvaranju Bradleyevih čestitki.

– Ovdje imamo čestitke iz Švedske, Amsterdama, Walesa, pa čak i sa Novog Zelanda i Australije, rekla je Claire Loyd, porodična prijateljica Loweryevih.

bradley

Bradleya je obradovao i Djed Mraz koji se pojavio u specijalnoj večeri.

– Bradley je umoran od radioterapije, ali sviđa mu se ovo sve. Zapravo, on to obožava, započela je njegova majka Gemma pa nastavila:

– Jedva čeka Božić, njemu je ovo sve tako neodoljivo. Fantastično je čitati ove sve poruke i čestitke, pogotovo one koje su napisale generacije poput njegove.

Petogodišnjem junačini ovo je nažalost posljednji Božić u kratkom životu. Osvojio je svijet svojim pozitivnim stavom i osmjehom, simpatičnošću i jednostavnošću što i oslikavaju njegove posljednje želje.

(24sata.hr/ Školski.ba)