Marketing

Školski.ba je informativno-edukativni portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.

Portal je sa radom krenuo sa prvim školskim zvonom i znakom za početak nove školske godine, 01. septembra 2015. godine u 08:00 sati. Do danas, Školski.ba je izrastao u najveću internet zajednicu u Bosni i Hercegovini koja okuplja osnovce, srednjoškolce, roditelje i nastavnike.

Školski.ba je osim na internetu, prisutan i na TV-u kroz realizaciju projekta Riznica znanja, serijala edukativno-zabavnih emisija u kojem naši mališani daju odgovore na pitanja koja smo za njih pripremili. Ovaj projekat realizujemo u saradnji sa Hayat TV-om i Hayatovcima, prvim i jedinim bh. dječijim kanalom.

Zašto se oglašavati na našem portalu?

Školski.ba je mjesto koje okuplja učenike u potrazi za stipendijama, školskim novostima i korisnim savjetima, ali i roditelje i nastavnike koji na našem portalu mogu pronaći mnogo savjeta i korisnik informacija za odgoj i vaspitanje djece.

Vaša ciljna grupa su učenici, roditelji i nastavnici? Želite da im predstavite vaš proizvod ili uslugu? Školski.ba vam to može omogućiti kroz plasiranje vaših kampanja na našem portalu i profilima na društvenim mrežama.

Ponuda bannera i oglašavanje na društvenim mrežama

Dizajn portala Školski.ba je responsive, tj. prilagođen svim vrstama uređaja i to desktop uređajima, tabletima i pametnim telefonima.

Na tehničkim karakteristikama portala Školski.ba zasniva se i ponuda bannera. Nudimo mogućnost da vaša kampanja bude plasirana i vidljiva na svim vrstama uređaja u isto vrijeme, što  omogućava da vidljivost i doseg vaših oglasa budu izuzetno visoki. Zajedno sa najvećom internet zajednicom studenata u regionu, STUDOMAT.ba činimo mrežu portala za osnovce, srednjoškolce i studente. Moguće je kreiranje prilagođenih reklamnih kampanja na oba portala.

Današnje oglašavanje nezamislivo je bez društvenih mreža

Učenici su jedna od najaktivnijih grupa korisnika na društvenim mrežama, te se s toga nudimo i mogućnost kreiranja kombinovanih kampanja na portalu i na našim profilima na društvenim mrežama. Školski.ba je aktivan na svim društvenim mrežama i Imamo izuzetno veliko i pozitivno iskustvo u kreiranju kampanja na društvenim mrežama, koje zahtijevaju visoku vidljivost oglasa i interakciju sa korisnicima.

Cjenovnik oglašavanja na portalu Školski.ba za 2017. godinu možete preuzeti klikom ovdje.

Školski.ba je dio DotMetrics istraživanja posjećenosti portala u Bosni i Hercegovini.
Na upit su dostupne Google Analytics i Facebook Insights statistike.

Školski.ba u brojkama

  • Obrazovanje u BiH
  • Google Analytics
  • DotMetrics
  • Društvene mreže
  • Demografija
  • Geo
Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u školskoj 2015/2016. godini predsškolsko obrazovanje je u 317 ustanova pohađalo 22.901 mališana. Broj osnovaca u 2015/2016. godini iznosio je 291.342, dok je srednje škole pohađalo 133.228 učenika. Broj nastavnika u osnovnim školama iznosio je 27.021, dok je broj nastavnika u srednjim školama 14,531.

Ovi podaci pokazuju da ciljna grupa portala Školski.ba obuhvata skoro 500.000 osoba (učenici i nastavno osoblje), ne računajući roditelje.

Prema podacima Google Analytics, Školski je u 2016. godini posjetilo 189.719 jedinstvenih korisnika, koji su napravili 798.947 otvaranja stranica. Google Analytics statistika pokazuje da je STUDOMAT u 2016. godini zabilježio ukupno 251.847 posjeta.

Kada su u pitanju uređaji35.01% posjeta dolazi sa desktop uređaja, dok je broj korisnika koji koriste pametne telefone u porastu i on sada iznosi čak 62.39%. Tablete koristi tek 2.61% korisnika.

Prosječno vrijeme zadržavanja korisnika iznosi 03:51 minute, dok je bounce rate tek 7,56%.

Školski.ba je dio DotMetrics istraživanja posjećenosti portala u Bosni i Hercegovini. Prema podacima za period 10.6.2016. – 31.12.2016. naš portal je posjetilo 25.090 jedinstvenih korisnika koji su napravili 281.268 otvaranja stranica. Ukupan broj posjeta za navedeni period iznosi 79.297. Podaci se odnose na sve uređaje i na posjete iz Bosne i Hercegovine.
Školski.ba na Facebooku prati 12.473 osoba. Školski.ba je aktivan i na Instagramu, Twitteru, Google+ mreži, posjedujemo svoj YouTube kanal kao i LinkedIn biznis profil. Od ove godine naši posjetioci nas prate i putem Viber javnog chata.
Prema podacima Facebook Insights, 83% korisnika su starosne dobi do 24 godina. Kada je u pitanju spol, 67% osoba koje prate našu Facebook stranicu su žene.
72.99% posjetilaca dolazi iz Bosne i Hercegovine. Iz Hrvatske dolazi 9.96% posjetilaca, a iz Srbije 7.35%.

Kada su u pitanju gradovi, na prvom mjestu je Sarajevo sa 27.24% posjeta. Zatim slijede Zenica, Tuzla, Zagreb, Banja Luka, Brčko, Mostar, i Beograd.

Budite slobodni da nas kontaktirate, te da na osnovu naših iskustava i znanja iz već realizovanih kampanja, kreiramo zajedno i vašu kampanju u cilju postizanja najboljih mogućih rezultata.

E-mail: marketing@skolski.ba / info@emreza.ba
Kontakt telefon: +387 (0)64 444 888-8

Agencija eMreža
Hasana Sućeske 1
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
ID broj: 4302800080003