Stipendije

Objavljena imena dobitnika BBI stipendija iz fonda “Sheikh Saleh Kamel” za sarajevsku regiju

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli 100 stipendija iz kategorije Fond „Sheikh Saleh Kamel“ za sarajevsku i bosansko-podrinjsku regiju.

PROČITAJ VIŠE

Internacionalni univerzitet u Sarajevu organizuje II testiranje za stipendije

Zbog velikog interesovanja kao i broja registracija koje se iz godine u godinu povećavaju, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) svake godine organizira Drugo testiranje za stipendije, koje će se ove godine održati 14. juna 2017. godine sa početkom u 14:00 sati na kampusu IUS-a. Testiranje je prilika da učenici pokažu svoje znanje i dobiju priliku da ostvare odgovarajuću stipendiju/popust za školovanje na IUS-u.

PROČITAJ VIŠE

Poziv na testiranje za stipendije na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) svake godine uspješno organizira testiranje za stipendije za sve učenike 4. razreda srednjih škola. Testiranje je prilika da učenici pokažu svoje znanje i dobiju priliku da ostvare odgovarajuću stipendiju ili popust za školovanje na ovom Univerzitetu. Zbog velikog interesovanja, kao i broja vaših registracija, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je odlučio organizirati I testiranje za stipendije koje će se desiti 25. marta 2016. godine sa početkom u 14 sati u prostorijama IUS-a. Testiranje će biti iz oblasti matematike i opšte kulture.

PROČITAJ VIŠE