Školske novosti

Djeca iz Mostara, Sarajeva i Banje Luke zajedno otpjevali “Mostove“

Centar za kulturu dijaloga proslavlja 20 godina postojanja i promicanja demokratskih principa odlučivanja i kritičkog razmišljanja. Ova nevladina organizacija je tokom dva desetljeća postojanja uspjela povezati različite mlade ljude iz cijele Bosne i Hercegovine razbijajući predrasude i odlučno se borila protiv bilo kakvog oblika diskriminacije.

PROČITAJ VIŠE

Najnoviji podaci uporednog mjerenja parametara energetske efikasnosti u obnovljenim školama Federacije BiH

Početkom februara ove godine, pokrenute su dodatne aktivnosti u okviru projekta BEEP (Bosnia Energy Efficiency Project) koje se odnose na implementiranje energetski efikasnih mjera u osnovnim školama FBiH. U pet odabranih škola, koje su obnovljene tokom 2016. godine, u toku je realizacija uporednog mjerenja energije s ciljem identifikacije postignutih ušteda. Škole koje učestvuju su: OŠ "Hašim Spahić" Ilijaš, OŠ "Zahid Baručija" Vogošća, OŠ "Musa Ćazim Ćatić" Zenica, Srednja mješovita škola Žepče i Prva osnovna škola Zavidovići.

PROČITAJ VIŠE

Prijavite se na regionalno Imagine Cup 2017 takmičenje

Imagine Cup, najveće tehnološko takmičenje za studente u svijetu, nastavlja se i ove godine. U takmičenju mogu učestvovati svi studenti sa fakulteta u Bosni i Hercegovini, kao i učenici srednjih škola sa navršenih 16 i više godina, kroz formiranje timova veličine do 3 člana.

PROČITAJ VIŠE

Dobar ili loš policajac – koji je vaš roditeljski stil?

“Pitaj tatu da vidiš što će ti on reći”. “Idi pitaj mamu da vidiš hoće li ti ona dati." Jeste li se već kao roditelj našli u ovoj situaciji? Možda nikad niste poslali dijete da pita za dozvolu drugog roditelja, no i dalje vas može zadesiti situacija da vaš partner ima drugačije mišljenje od vas oko nečega i onda teret odluke padne na vaša ramena. To može biti bilo što, od toga smije li vaše dijete prespavati kod prijatelja do toga koliko može dnevno vremena provesti na tabletu.

PROČITAJ VIŠE

U Kantonu Sarajevo počelo drugo polugodište

Nakon jedomjesečnog zimskog raspusta, u skladu sa školskim kalendarom za 2016./2017. godinu, danas je počelo drugo polugodište u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo potvrđeno je Feni iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

PROČITAJ VIŠE