Roditeljstvo

Foto: Ilustracija

Zašto djeca ne bi trebala da koriste društvene mreže?

Više nije neobično da sve više roditelja dozvoljava djeci da imaju profil na društvenim mrežama. Zapravo, prosječan uzrast djece, koja imaju Facebook, Twitter, Instagram, je deset godina. Uzmite u obzir slijedeće razloge zbog kojih djetetu treba zabraniti da otvori nalog na nekoj od društvenih mreža.

PROČITAJ VIŠE

30 genijalnih izreka naših mama

Gdje god da ste rođeni, sigurno je da su ove majčine fraze svima poznate. U djetinjstvu su nam smetale, vrijeđale nas i često smo zbog njih gunđali. Ali sada, kada smo odrasli, mi razumijemo da je to bilo izraz ljubavi i brige naših roditelja.

PROČITAJ VIŠE

Mama, hoću psa!

Djeca i životinje se vole. Djecu i životinje se voli. Odrastanje uz kućnog ljubimca djeluje pozitivno na djetetov razvoj. Ona djeca koja se brinu o nekoj životinji su komunikativnija i odgovornija, imaju više samopouzdanja, ali i suosjećanja i razumijevanja za svoju okolinu. Naravno, ako ih odrasli tako usmjeravaju i uče. Roditeljski stav prema životinji igra veliku ulogu u ponašanju djeteta prema životinji.

PROČITAJ VIŠE

Neke su stvari važnije od petica!

Moja djeca nisu odlični učenici. Nemaju osjećaj da je baš nužno sve što se od njih očekuje, pa prioritete odrede sama. Mučan mi je svaki odlazak u školu i kad mi poslije roditeljskog kažu da ostanem.

PROČITAJ VIŠE