Roditeljstvo

Mama, hoću psa!

Djeca i životinje se vole. Djecu i životinje se voli. Odrastanje uz kućnog ljubimca djeluje pozitivno na djetetov razvoj. Ona djeca koja se brinu o nekoj životinji su komunikativnija i odgovornija, imaju više samopouzdanja, ali i suosjećanja i razumijevanja za svoju okolinu. Naravno, ako ih odrasli tako usmjeravaju i uče. Roditeljski stav prema životinji igra veliku ulogu u ponašanju djeteta prema životinji.

PROČITAJ VIŠE

Neke su stvari važnije od petica!

Moja djeca nisu odlični učenici. Nemaju osjećaj da je baš nužno sve što se od njih očekuje, pa prioritete odrede sama. Mučan mi je svaki odlazak u školu i kad mi poslije roditeljskog kažu da ostanem.

PROČITAJ VIŠE

Pet načina da pomognete djetetu da ima sjajnu školsku godinu

Već na samom početku svog roditeljstva, shvatila sam da ako budem radila sve kako treba, vrlo brzo uopće neću biti potrebna svojoj djeci. Srce mi se cjepalo kada je moj stariji sin Eathan već sa godinu dana krenuo da me „izbjegava“ otkrivajući svijet oko sebe. Na trenutak mi je palo na pamet tada, iz strogo sentimentalno-sebičnih razloga: zašto ga ne bih „zeznula“ tako što ga ničemu ne bih naučila, da bi cijelo život zavisio od mene!?

PROČITAJ VIŠE