Jeste li opsjednuti svojom djecom? Ovih pet znakova otkriva vašu stvarnost

Nekoliko primjera koje radite, riskirate da budete opsjednuti svojim djetetom.


Foto: Envato
Foto: Envato

Normalno je žrtvovati se za vlastito dijete i voljeti ga, ali postoje određeni znakovi koji ukazuju da ste možda opsjednuti njime.

Kako navodi portala Your Tango, svaki roditelj ponekad radi neke od ovih stvari i to je normalno.

Međutim, kada se nađete da to stalno radite ili radite više od jednog po pravilu, riskirate da budete opsjednuti svojim djetetom.

Svoje dijete često objavljujete na društvenim mrežama

Ako gotovo svaka vaša fotografija na društvenim mrežama prikazuje vaše dijete, a svojim statusima obavještavate o njihovim potezima, to je znak da ste previše opsjednuti vlastitim djetetom.

Koristite riječ “mi”

Korištenje izraza “mi” kada vaše dijete napravi nešto naziva se nezdravom identifikacijom. To se primjerice odnosi na to “narastao nam je prvi zubić” umjesto “narastao mu je prvi zub”.

Zanemarujete potrebe javnosti u korist svog djeteta

Normalno je da djeca postanu nervozna i počnu plakati te na taj način uznemiravati ljude koji su prisutni. Ovdje nije riječ o potrebama gdje vaše dijete mora biti mirno. Naime, ne biste trebali zanemarivati potrebe drugih kako bi vama i vašem djetetu bilo jednostavnije. Naprimjer, djetetu ne biste trebali mijenjati pelene na mjestima koja nisu predviđena za to.

Sve povezujete sa svojim djetetom

Svaku riječ ili ideju koju neko predstavi, opsjednuti roditelji će pokušati povezati sa svojom djecom. Ako neko spomene svog psa, opsjednuti roditelji će odmah odgovoriti: “Moje dijete voli pse.”

Pričate samo o svom djetetu

Ako vaši prijatelji znaju previše detalja o vašem djetetu, to je znak da previše pričate o djeci. Vaši prijatelji nisu dužni znati svaki detalj poput obavljanja nužde, rutine odlaska na spavanje, njihovom talentu ili ocjenama iz škole.