Kanton Sarajevo obezbijedio 50.000 KM goraždanskim vrtićima

Ovo je tek jedan u nizu projekata koji se realiziraju sa kantonalnim i gradskim vlastima.


Colorful wooden educational toys for kindergarten, preschool or daycare.
Ilustracija: Školski.ba

Kanton Sarajevo odnosno Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice obezbjedili su donaciju Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde vrijednu 50.000 maraka.

Na taj način bit će nabavljen dio opreme i mobilijara neophodnog za bolje uslove rada u ovoj ustanovi.

Ministrica Enda Pavić- Pečenković i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić ovim povodom su posjetili Goražde.

– Predstavnici grada Goražda su se obratili sa molbom da pomognemo određenim iznosom za potrebe nabavke mobilijara za ovu javnu ustanovu. Ministarstvo je razmotrilo zahtjev i odlučilo da podrži ovaj projekat sa iznosom koji će biti dovoljan za nabavku opreme vrtićima, da našoj djeci omogućimo bolje i ljepše uslove u kojima će boraviti, kazala je Pavić- Pečenković.

Ovo je tek jedan u nizu projekata koji se realiziraju sa kantonalnim i gradskim vlastima.

– Vlada Kantona Sarajevo će pomoći i kulturne manifestacije u avgustu mjesecu u Goraždu, a isto tako i obrazovne programe kroz nadležno ministarstvo Kantona Sarajevo, kao i naše ministarstvo za boračka pitanja. Cilj nam je da Kanton Sarajevo pruži podršku i Vladi BPK i Gradu Goraždu kako bi ljudi ostajali ovdje i kako i se ovaj kraj razvijao, a najbitnije je da očekujemo i podršku Vlade FBIH u razvoju industrije poput Ginexa i ostalih kompanija koje ovdje stvaraju nova radna mjesta, kazao je Irfan Čengić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović naglasio je da podrška dolazi kao rezultat kontinuirane saradnje između Grada Goražda i Kantona Sarajevo.

– Ovo je vrijedna investicija za naše vrtiće za nabavku opreme koju je osoblje vrtića preciziralo kao najpotrebnije. Želimo da unaprijedimo kvalitet usluga vrtića i zahvalni smo i ministrici Kantona Sarajevo kao i našem ministarstvu BPK te zastupniku Irfanu Čengiću koji je takođe pomogao, kazao je Imamović.