Novogodišnji koncert “Pahulje i suncokreti“ Hora za male i mlade “Suncokreti“

Novogodišnji koncert “Pahulje i suncokreti“ Hora za male i mlade “Suncokreti“, održat će se u petak, 23. decembra u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo sa početkom u 18 sati.


Ovim koncertom “Suncokreti“ će zaokružiti veoma uspješnu godinu u kojoj su objavili svoj prvi album, snimili spot za “Pjesmu Suncokreta“, održali dva velika koncerta te nastupali na Festivalu Lege Artis u Tuzli. Posebni gosti i gošće na koncertu bit će solisti i balerine Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, polaznici pop-rock škole gitare Hamdije Salihbegovića te djeca iz Muzičke sobe Doma Bjelave. Ulaznice za koncert kupiti se mogu na platou Skenderija ili na biletarnici BKC-a po cijeni od 7 KM dok se porodični 4+ paket ulaznica može kupiti po cijeni od 5 KM.

suncokreti_plakat

Autor i producent Hora za male i mlade “Suncokreti“, Nedžad Merdžanović, istakao je da se uz druženju i pjesmu postižu izvanredni rezultati sa djecom.

– Naša želja je da publici pokažemo kako napredujemo iz koncerta u koncert. To se upravo ogleda u tome da je naš raspored nastupa poprilično gust, ali mi to radimo sa zadovoljstvom pa nam nije ni teško. Na ovom koncertu ćemo uz pomoć naših prijatelja djeci i odraslima pružiti još jednu muzičku čaroliju, naveo je Merdžanović te dodao da su “Suncokreti“ za koncert pripremili i nekoliko prijatnih muzičkih iznenađenja.

Voditeljica Hora, Alma Karić, naglasila je da je rad sa djecom najveća moguća privilegija.

– Muzika u živote naših najmlađih donosi blagost, osmijeh, radost i iskrenu sreću, a onda i mi veliki “ukrademo” nešto od te ljepote. Mislim da mi ne podučavamo djecu nego ona podučavaju nas. Moji učenici i učenice me svakodnevno podsjećaju na doba nevinosti i jednostavne dječije sreće, na ono mjesto u svima nama koje blijedi kako mi odrastamo, a mislim da nam svima toga danas najviše nedostaje, rekla je Karićeva te pozvala građane i građanke da zajedno sa svojom djecom dođu na koncert.

Održavanje novogodišnjeg koncerta “Pahulje i suncokreti“ posebno su podržali UniCredit Bank d.d., Antena Sarajevo, Triptih Design Studio, Agencija Pal-e i Bejtovic Communications.

Više detalja o Horu za male i mlade Suncokreti možete pronaći na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

(Školski.ba)