Vrlo brzo pojedini korisnici društvenih mreža ustvrdili su da je profesor ove fotografije, navodno, slao jednoj učenici, zbog čega je pokrenuta i istraga o ovom slučaju, prenose Nezavisne novine.

I profesor je potvrdio svoju grešku, dodavši da je ispao naivan, ali da nikada nije te fotografije slao jednoj učenici, kao i to da je dao izjavu u školi u kojoj predaje, priznavši da je on na fotografiji. Dodao je i da se kaje, te da će prihvatiti sve posljedice.

– Dopisivao sam se s jednom ženskom osobom koja mi se ličnom kartom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole, istaknuo je ovaj profesor, čiji identitet još uvijek nije otkriven.

U istragu ovog skandala uključila se i policija, nakon natpisa o ovom slučaju u medijima, a informacije o tome za Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Centra javne bezbjednosti Doboj. Dodali su i da prijava o ovom slučaju nije zaprimljena, ali da će zbog natpisa u medijima obaviti neophodne provjere i utvrditi činjenično stanje o ovom događaju.

(Radio Sarajevo)