Procurile fotografije golog profesora, policija istražuje slučaj

Nesvakidašnji slučaj u obrazovanju zaprepastio je javnost u Doboju, kada je jedan profesor dobojske Saobraćajne i elektroškole dospio u centar skandala nakon što su na društvenim mrežama objavljene njegove fotografije na kojima je potpuno nag.


Vrlo brzo pojedini korisnici društvenih mreža ustvrdili su da je profesor ove fotografije, navodno, slao jednoj učenici, zbog čega je pokrenuta i istraga o ovom slučaju, prenose Nezavisne novine.

I profesor je potvrdio svoju grešku, dodavši da je ispao naivan, ali da nikada nije te fotografije slao jednoj učenici, kao i to da je dao izjavu u školi u kojoj predaje, priznavši da je on na fotografiji. Dodao je i da se kaje, te da će prihvatiti sve posljedice.

– Dopisivao sam se s jednom ženskom osobom koja mi se ličnom kartom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole, istaknuo je ovaj profesor, čiji identitet još uvijek nije otkriven.

U istragu ovog skandala uključila se i policija, nakon natpisa o ovom slučaju u medijima, a informacije o tome za Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Centra javne bezbjednosti Doboj. Dodali su i da prijava o ovom slučaju nije zaprimljena, ali da će zbog natpisa u medijima obaviti neophodne provjere i utvrditi činjenično stanje o ovom događaju.

(Radio Sarajevo)