Učenici sarajevske gimnazije iznenadili razrednicu koja je na bolničkom liječenju

Učenici su pod prozorom čestitali 28. rođendan svojoj profesorici koja se već dva mjeseca nalazi na liječenju u bolnici.


Profesorica iz Gimnazije SSST-a u Sarajevu, Amila Dautbašić, već dva mjeseca je na KCUS-u na liječenju. A njen razred, odjeljenje I-b, kojem je ona razrednica, učinio je predivan gest.

Naime, oni su došli pod prozor bolnice u kojoj se liječi profesorica te je razveselili cvijećem, balonima, kao i svojim osmijesima.

– A onda, jedno pod jedno, pod prozor pristižu moji. Danas sam shvatila, sto posto moji. Već uočavam da Nikola ima flaster na bradi, zabrinuh se. Sandro se ošišao, fantastično mu stoji. Emin se nije dovoljno toplo obukao, prehladiće se. Merjem ima nove naočale, izgleda presimpatično… I uviđam, nisu samo oni moji. Ja sam 100% njihova.

Ne znam pratim li sva pravila kako treba, ne znam da li je svaki čas Engleskog bio produktivan koliko sam planirala, ali sigurna sam u jedno – moja učionica je uvijek puna ljubavi. Ljubav je ono što dajem, ne tražim zauzvrat, ali uporno dobivam. I kad me nema u učionici, ljubav se seli ispod bolničkog prozora.

Danas sam dobila najbolji rođendan ikada. I motiv da još jače radim na svom oporavku, da donesem ljubav tamo gdje pripada – u učionicu 1b, napisala je profesorica Dautbašić na svom Facebook profilu.

Povodom ovog predivnog gesta, oglasila se i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović:

– Jedna lijepa priča od naših učenika.

Danas su pod prozorom čestitali 28. rođendan svojoj profesorici koja se već dva mjeseca nalazi na liječenju u bolnici.

Znam da možemo napraviti najbolje društvo, da za to imamo znanje, umijeće i kapacitet. Sarajevo oduvijek zna kako treba odgajati – kod kuće i u školi.

Profesorici Amili, koja očito radi odličan posao, želim sretan rođendan i uspješan oporavak.

Učenicima želim sreću i uspjeh – oni su položili najvažniji ispit, ispit ljudskost.

Gimnazija SSST, napisala je Hota-Muminović na svom Facebook profilu.