Kolege iz gimnazije priredile sjajan doček Lani Pudar

Učenici mostarske Druge gimnazije priredili su lijepo iznenađenje i doček Lani Pudar koja je briljirala na nedavno završenom Svjetskom juniorskom prvenstvu.


Najbolja bh. plivačica je u Izraelu na Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojila tri medalje, dvije zlatne u disciplinama 100 i 200 metara delfin te jednu srebrnu u disciplini 50 metara delfin.

Također, naša najbolja plivačica je osvojila i pehar za najbolju takmičarku na ovom Svjetskom juniorskom prvenstvu, a kako je rekla, to joj je do sada najvrijedniji trofej koji je osvojila.

Tim povodom njeni drugovi i drugarice iz gimnazije dočekali su je gromoglasnim aplauzima i sa tortom, a druženje je nastavljeno uz pjesmu. Lana nakon svega nije krila sreću i bila je vidno uzbuđena zbog iskrenog gesta njenih kolega.

Ovo je bilo treće veliko takmičenje za sjajnu mladu Mostarku ovoga ljeta, nakon što je ostvarila potpunu dominaciju na Evropskom juniorskom prvenstvu, gdje je osvojila sve tri zlatne medalje, te dva odlična nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu.