Mnogo je lijepo biti nečija tetka

Ona koja razumije, koja podrži, koja brine bezrazložno i voli bezgranično.


Tetke su drugarice, uzori i najveća podrška. One ne osuđuju, ne prigovaraju niti vaspitavaju. One samo vole. Kupuju poklone i daju džeparac. Vode u bioskop. Prave palačinke. Brišu suze nakon prvih razočaranja. Izvedu sestriće na neka fina mjesta, gdje bi sa mamom bilo glupo da se ide. Sa tetkom nije.

Snimaju spot u kojem pjevaju Severininu pjesmu. Glupiraju se sa svojim sestrićima, maze ih i govore im da su najbolji na svijetu. Kad tinejdžer kaže za svoju tetku da je “carica”, to je najveći kompliment koji ona može da dobije, piše uspesnazena.com.

Tetke su voljene i mnogo nedostaju kada nisu tu. Ljubav je to uzajamna, neopisiva.

Tetka je nezamjenjivi dar djetinjstvu: Zašto su tetke važne?

Tetke znaju kako učiniti da se osjećate posebno. Iako vas tretira kao odraslu osobe, ona vidi djevojčice u i dječake u vama i zna da te treba razmaziti s vremena na vrijeme. Uvijek ti kupuje poklone i vodi te na lijepa mjesta. Učinila bi bilo što samo da nasmije svoje nećake/inje.

Tetka vam može pomoći lakše prebroditi buntovničku fazu, sve promjene raspoloženja. Ona razumije da želite dokazati svoju nezavisnost time što ćeš prekršiti nekoliko pravila dok istražujete samog sebe. Ona će biti na vašoj strani kroz cijeli proces. Dat’ će vjetar u leđa vašem slobodnom duhu, ali će paziti ipak da nešto ne krene po zlu.