Došli ste sa posla umorni, najavili su se nepozvani gosti na večeru, članovi porodice su nestrpljivi u iščekivanju ručka?
Danas vam donosimo jedan recept koji može da vam posluži za “hitne slučajeve”. Gosti i ukućani će ipak malo morati da sačekaju, ali vi se nećete umoriti i obradovaćete ih slasnim obrokom, piše Story.
Potrebni su vam sljedeći sastojci:
- jedan kilogram pilećeg bijelog mesa
- jedna krem supa od gljiva
- 250 mililitara slatke pavlake
- 100 grama sira
Priprema
Prvo isjecite bijelo meso na veoma tanke šnicle. Zatim uzmite jedan dublji tanjir i tu sipajte sadržaj kesice krem supe od gljiva. Šnicle uvaljajte u sadržaj kesice krem supe i poredajte u vatrostalnu posudu. Prelijte slatkom pavlakom i preko pospite narendani sir.
Pecite 30 do 40 minuta u zagrijanoj rerni na 220 stepeni. Prijatno!