Mamina kuhinja: Napravite vitaminske “bombe” za djecu

Shakeovi od povrća idealan su izbor za kraj ljeta.


Foto: Envato
Foto: Envato

Ljeto je polako na zalasku, ali svježeg i ukusnog povrća ima u izobilju. Ako vam se još uvijek ne da kuhati tešku hranu, a djeca nemaju volje pojesti nešto zeleno i zdravo, evo pravog rješenja za vas.

Probajte ukusne shakeove od povrća, koji mogu biti isto tako dobro pripremljeni kao i oni voćni. Budite što kreativniji i jednostavniji, pišu Djecjaposla.com.

Shake od mrkve, narandže i jabuke

Ubacite u blender navedene sastojke (jednu veću mrkvu, 2 narandže i jednu jabuku), dodajte 1 dcl hladne vode, i 1 dcl limunovog soka, sve dobro izmiksajte i servirajte hladno.

Shake od paradajza

Trebaju vam tri veća paradajza, 1 celer, prstohvat himalajske soli, bibera i dvije kocke leda. Sve ubacite u blender, promiješajte i dobro ohladite prije serviranja.

Shake od badema i špinata

Za dvije osobe je potrebna jedna šaka svježeg špinata, 1dcl jogurta, 15g mljevenih badem, 1 jušna žlica prokuhanih zobenih pahuljica i 1 žlica soka od svježe iscijeđenog limuna. Špinat dobro operite i stavite ga u blender zajedno s ostalim namirnicama. Usipajte u ohlađene čaše i servirajte za doručak.

Shake od tikvica, limuna i đumbira

Tikvice operite, oljuštite i ispasirajte u sokovniku. Dodajte sok od limuna, očišćen đumbir i celer te u blenderu sve dobro izmiksajte dok ne dobijete fini pjenasti napitak. Ubacite led i servirajte.

Shake od smokve, avokada i badema

Ubacite u blender šaku svježih smokava, jednu mrkvu i prstohvat badema, 2dcl jogurta, manju žlicu chia sjemenki, izmiksajte i dobit ćete savršen reboost. Ovaj će vas obrok u trenu okrijepiti i ojačati vaš organizam, jer je pun željeza, vitamina A i B, kalcija i zdravih masnih kiselina.

Shake od brokule i mrkve

Ubacite u blender šaku narezane brokule ili cvjetače, jednu narezanu mrkvu, 2 dcl temeljca u kojoj su se prije kuhale brokula (cvjetača) i mrkva. Ovaj obrok možete pojesti i kao toplo predjelo, u drugom slučaju ga ohladite i dodajte par kapljica limuna na već servirani napitak.