Skoro da ne postoji osoba koja ne voli piletinu. Većini mališana to je omiljeni mesni obrok, a posebno ako se pripremi na način kao u restoranu.
Danas vam donosimo zanimljiv recept za piletinu u kornfleksu koji će oduševiti vaše ukućane, a posebno mališane.
Sastojci:
- 2 pileća filea,
- 2 jaja,
- 200 ml jogurta,
- 80 g oštrog brašna,
- so, biber,
- 1 kašičica bijelog luka u prahu,
- malo ljute papričice,
- 300 g kukuruznog kornfleksa.
Priprema:
- Pileća prsa isjeći na tanke odreske pa ih posoliti.
- Pjenjačom umutiti jaja s jogurtom i brašnom, dodati začine prema želji.
- Kukuruzne pahuljice staviti u veću vrećicu za zamrzavanje pa ih istući batom za meso kako bi se usitnile.
- U smjesu od jaja, brašna i jogurta umočiti svaki odrezak pa ga odmah prebaciti u tanjir sa mrvljenim kornfleksom. Utapkati rukama kornfleks sa svake strane u odrezak.
- Slagati tako panirane odreske u pleh preko papira za pečenje. Peći na 200 stepeni 20 minuta, prenosi kuharica.avaz.ba.