Magnezijum napitak koji možete napraviti sami: U savršenom okusu uživat će i roditelji i djeca

Da biste napravili superzdravi magnezijum napitak potrebna su vam samo četiri sastojka.


Foto: Envato
Foto: Envato

Magnezijum je nevjerovatno važan mineral u organizmu, od koga zavise brojni vitalni procesi. S obzirom na njegov značaj za organizam, nedostatak ovog minerala manifestuje se kroz depresiju, grčenje mišića, aritmiju, probavne smetnje, a na duže staze može i da dovede do složenijih oboljenja.

Ženama dnevno treba 310 do 320 miligrama magnezijuma, a taj broj raste ukoliko su žene u trudnoći, dok je za muškarce preporučen dnevni unos magnezijma do 400 miligrama, piše Yumama.rs.

Hrana poput tamne čokolade, avokada, lisnatog povrća, orašastih plodova, sjemenki, banana, sadrži puno magnezijuma, a ako nemate ove namirnice, možete napraviti napitak koji će nadoknaditi magnezijum u organizmu.

Za ovaj napitak potrebno je:

  • 25 g sjemenki bundeve
  • 200 ml bademovog mlijeka
  • 2 kašike sjemenki lana
  • narandža

Priprema

Sjemenke bundeve i lana stavite u blender i dodajte isjeckanu narandžu. Potom sipajte i bademovo mlijeko, pa mutite oko 30 sekundi. Ostavite dobijeni napitak da odstoji nekoliko minuta.

Stručnjaci savjetuju da ovaj napitak konzumirate ujutru, kako biste tokom dana imali dovoljno energije, i bili dobro raspoloženi.