FK Željezničar u posjeti Osnovnoj školi Grbavica II [VIDEO]

Predstavnici FK Željezničar jučer su u sklopu društveno-odgovornog poslovanja posjetili Osnovnu školu Grbavica II.


Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Šef omladinskog pogona FK Željezničar, Bakir Šerbo, prvotimci Kerim Memija, Vedran Kjosevski i Nermin Zolotić, posjetili su Osnovnu školu Grbavica II. Fudbaleri su se družili sa osnovcima, odgovarali im na brojna pitanja, te su se sa djecom igrali u sali.

Bakir Šerbo, šef omladinskog pogona FK Željezničar, je istakao da je sport idealno sredstvo za stvaranje zdravih ličnosti.

– FK Željezničar je vodeći sportski brend u Bosni i Hercegovini i kao takav je društveno odgovoran prema lokalnoj zajednici. Stoga smo započeli, u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo, posjete osnovnim školama na području ove općine s ciljem animiranja mladih školaraca da se u što većem broju uključe u aktivno bavljenje sportom. Svi ne mogu postati vrhunski fudbaleri, ali mogu postati zdrave, društveno-odgovorne ličnosti od kojih će ovo društvo imati velike koristi, a sport je idealno sredstvo i prilika za stvaranje takvih ličnosti, kazao je šef Omladinskog pogona, Bakir Šerbo.

Osnovci su pored zanimljivog druženja, te prezentacije o Omladinskom pogonu, dobila i prigodne poklone iz  fan shopa, saopšteno je iz FK Željezničar.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!