AIESEC BiH: Iskažite svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete

Youth speak 2.0. je globalni pokret koji je podržan od stane AIESEC-a namijenjen mladim ljudima širom svijeta da iskažu svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete.


Današnje generacije mladih ljudi žive u eri konstantnih promjena, što je uvjetovano tehnološkim boom-om koji je zahvatio cijeli svijet u proteklih 20 godina. Isto tako, mlade generacije svjedoče sve većem broju revolucija i podizanju naroda protiv svojih vlasti, te se mladi pitaju gdje vide ovaj svijet u narednim godinama i šta očekuju od svjetskih lidera kako bi se ostvarila pozitivna očekivanja, odnosno kako bi se rješili gorući problemi današnjica.

Angažmanom u sklopu Youth Spek-a mladi imaju priliku reći da su zapravo izrekli svoje mišljenje i da zapravo žele doprinijeti pozitivnoj promjeni u svijetu, te putem Youth Speak-a mogu učestvovati i u forumu naredne godine, koji će biti održan u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu u petom mjesecu. Na istom će imati priliku učestovati na radionicama koje će voditi najrenomiranije kompanije u BiH, ali isto tako da poslušaju i podijele mišljenja s drugim mladim ljudima s područja BiH i da se aktivno angažuju u kreiranju projekata za boljitak u ovoj zemlji.

Jedan od bitnijih segmenata Youth Speak 2.0. jeste prilika da glasate za svoj #SDG (Sustainable Development Goal) u sklopu UN-ovih ciljeva za 2030. godinu.

Oblikujte svijet onako kako ga vi želite ostaviti svojoj djeci i kakvim ga vi želite vidjeti za 15 godina. Iskažite svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete!

Više informacija na zvaničnoj Facebook stranici.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!