AIESEC BiH: Iskažite svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete

Youth speak 2.0. je globalni pokret koji je podržan od stane AIESEC-a namijenjen mladim ljudima širom svijeta da iskažu svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete.


Današnje generacije mladih ljudi žive u eri konstantnih promjena, što je uvjetovano tehnološkim boom-om koji je zahvatio cijeli svijet u proteklih 20 godina. Isto tako, mlade generacije svjedoče sve većem broju revolucija i podizanju naroda protiv svojih vlasti, te se mladi pitaju gdje vide ovaj svijet u narednim godinama i šta očekuju od svjetskih lidera kako bi se ostvarila pozitivna očekivanja, odnosno kako bi se rješili gorući problemi današnjica.

Angažmanom u sklopu Youth Spek-a mladi imaju priliku reći da su zapravo izrekli svoje mišljenje i da zapravo žele doprinijeti pozitivnoj promjeni u svijetu, te putem Youth Speak-a mogu učestvovati i u forumu naredne godine, koji će biti održan u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu u petom mjesecu. Na istom će imati priliku učestovati na radionicama koje će voditi najrenomiranije kompanije u BiH, ali isto tako da poslušaju i podijele mišljenja s drugim mladim ljudima s područja BiH i da se aktivno angažuju u kreiranju projekata za boljitak u ovoj zemlji.

Jedan od bitnijih segmenata Youth Speak 2.0. jeste prilika da glasate za svoj #SDG (Sustainable Development Goal) u sklopu UN-ovih ciljeva za 2030. godinu.

Oblikujte svijet onako kako ga vi želite ostaviti svojoj djeci i kakvim ga vi želite vidjeti za 15 godina. Iskažite svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete!

Više informacija na zvaničnoj Facebook stranici.

(Školski.ba)