Općina Novo Sarajevo osigurala besplatnu školu skijanja za više od 160 učenika

Općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima u petak, 13. januara ove godine obišao je polaznike škole alpskog i nordijskog skijanja na planini Igman, na Malom i Velikom polju.


I ove godine, Općina Novo Sarajevo obezbijedila je besplatnu obuku u alpskom skijanju za prvih 60 prijavljenih novosarajevskih osnovaca, a aranžman obuhvata: prijevoz, ski kartu (baby lift ili dvosjed), ski obuku, čaj za vrijeme pauze, smještaj za ski opremu, osiguranje i ljekarski nadzor. Obuke se realizuju u saradnji sa Sportskim savezom Kantona Sarajevo, a odvijaju se u četiri smjene.

Pored obuke alpskog skijanja, Općina Novo Sarajevo je za učenike novosarajevskih osnovnih škola organizirala i besplatnu obuku nordijskog skijanja na Igmanu – Veliko polje za 100 prijavljenih učenika, koju provodi UG SKI klub Igman.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima za skijanje na olimpijskoj planini Igman stvoreni su i neophodni uslovi za realizaciju ovog tradicionalnog projekta općine, te će tako veliki broj učenika biti u mogućnosti i ove godine provesti svoj zimski raspust družeći se na zdrav i kvalitetan način.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako Općina Novo Sarajevo svake godine provodi tri programa sportskih aktivnosti za učenike osnovnih škola Novog Sarajeva, školu alpskog i nordijskog skijanja, te školu plivanja, a ove godine za svu djecu organizirano je i besplatno klizanje na Vilsonovom šetalištu koje se provodi u okviru manifestacije “Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo”. Pored sportskih aktivnosti, učenici novosarajevskih osnovnih škola tokom zimskog raspusta imali su priliku pohađati jednu od u pet kulturno – obrazovnih radionica u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, a koje se provode u okviru realizacije projekta “Vanškolske aktivnosti 2016”.

(Klix.ba)