LEGO crtići stižu na Hayatovce 4. jula

Na Hayatovcima od 4. jula, svakog radnog dana u 9, 15 i 21 sat možete pratiti nove Lego crtane filmove. Prva premijera su Vilenjaci. Radi se o nevjerovatno bajkovitoj animiranoj seriji, koja je svoju svjetsku premijeru imala prošle godine. Priča prati djevojčicu Emily Jones koja se putem portala u drvetu nađe u Dolini vilenjaka.


Ovaj serijal Hayatovci su realizovali u suradnji sa Basics školom, s kojom Hayatovci imaju ekskluzivan ugovor. Ako ste kojim slučajem polaznik bilo kojeg smjera u Basics školi, vrlo je moguće da, možda sutra i vi, posudite glas nekom crtanom junaku. Glasove u Vilenjacima, posudile su i polaznice ove škole: Aleksandra Cinco, Alma Agić, Una Bjelica, Tea Senić, Ana Jovančić, Maja Buha, Milica Mrkaja, Andrea Samouković i drugi.

Premijera crtića Scooby Doo – Vitez strašni očekuje vas 05. jula. Ekipa traži skriveno blago, a specifičnost ovog crtanog filma je u tome što su glasove posudili pjevači iz Hayat produkcije, ali i sam dikrektor produkcije Ahmed Švrakić, te voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković. Crtani su, dakle, sinhronizirali Mirza Šoljanin, Adis Škaljo, Emir Bukovica, Armin Muzaferija, Rialda Lokvančić, Šaćir Ameti i Dunja Fazlić.

Prava poslastica za dječake je Ninjago. Gledajte ga od 06. jula, srijedom, četvrtkom i petkom. Kay, Cole, Jay, Zane i Nia svakodnevnom vježbom nastoje ostvariti svoj puni potencijal. Glasove za ovaj crtić posudili su uglavnom novinari sportske redakcije Hayat TV-a: Kerim Priganica, Vedad Šurković, Omar Švrakić, Admir Oručević, ali i Emir Ovčina, Nadira Pašić, Almasa Lazović, Dika Bektić, Sabina Šišić, Haris Bijedić, Nihad Sadiković, Rašid Halilović, Dženeta Sarić-Kozić i drugi.

Premijera crtića Prijateljice, koja je također realizovana u suradnji sa Basics školom, očekuje vas u utorak 12. jula. Ovaj najpopularniji animirani serijal, za djevojčice, u svijetu, prati priču o prijateljstvu Olivije, Mije, Eme, Stefani i Andree i njihovim ostvarenjima snova.

U utorak 19. jula očekuje vas premijera Super heroja Batmana pod nazivom “U ligi”, a sedam dana kasnije tu je i Lego Marvel: Super heroji – Maximum overload, za koji je sve glasove uradio Emir Ovčina.

(Hayat.ba / Školski.ba)