KS: Izrada brošure za ekskurziju djece iz drugih kantona do kraja maja

Izrada brošure koja će sadržavati ponude za đačke ekskurzije, odnosno za djecu osnovnih škola koja dolaze iz drugih kantona u Sarajevo bila je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića sa direktoricom i direktorima hotela “Maršal”, “Bjelašnica” i “Hollywood” Amrom Kaljić, Dinom Velićem i Senadom Halilovićem.


 

Inicijativu, koju svakako podržavamo dobili smo od resornog ministarstva. Planirano je da djeca koja dolaze iz drugih kantona budu smještena u ova tri hotela, s tim da će brošura sadržavati i destinacije koje će učenici obići tokom svog boravka u našem gradu, pojasnila je ovom prilikom direktorica Kaljić.

Planirano je da prijedlog brošure bude završen do kraja maja, kako bi je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade moglo dostaviti drugim kantonima. Kako je navedeno, tokom sastanka u ekskurzije bi bili uključeni i obilasci drugih gradova, ovisno odakle djeca dolaze. Na primjer, ako je riječ o učenicima iz Mostara, oni bi išli u Travnik, Jajce i sl.

Voljeli bismo da ministri iz drugih kantona i nama ponude slična rješenja kako bi ovaj vid organizacija ekskurzija postao praksa za sve učenike bosanskohercegovačkih osnovnih škola, naglasio je ministar Kazazović.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!