KS: Izrada brošure za ekskurziju djece iz drugih kantona do kraja maja

Izrada brošure koja će sadržavati ponude za đačke ekskurzije, odnosno za djecu osnovnih škola koja dolaze iz drugih kantona u Sarajevo bila je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića sa direktoricom i direktorima hotela “Maršal”, “Bjelašnica” i “Hollywood” Amrom Kaljić, Dinom Velićem i Senadom Halilovićem.


 

Inicijativu, koju svakako podržavamo dobili smo od resornog ministarstva. Planirano je da djeca koja dolaze iz drugih kantona budu smještena u ova tri hotela, s tim da će brošura sadržavati i destinacije koje će učenici obići tokom svog boravka u našem gradu, pojasnila je ovom prilikom direktorica Kaljić.

Planirano je da prijedlog brošure bude završen do kraja maja, kako bi je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade moglo dostaviti drugim kantonima. Kako je navedeno, tokom sastanka u ekskurzije bi bili uključeni i obilasci drugih gradova, ovisno odakle djeca dolaze. Na primjer, ako je riječ o učenicima iz Mostara, oni bi išli u Travnik, Jajce i sl.

Voljeli bismo da ministri iz drugih kantona i nama ponude slična rješenja kako bi ovaj vid organizacija ekskurzija postao praksa za sve učenike bosanskohercegovačkih osnovnih škola, naglasio je ministar Kazazović.

(Školski.ba)