KS: Gimnaziju “Obala” uvrstiti u 10 škola čije objekte je neophodno sanirati

Današnjom posjetom Gimnaziji „Obala“ ministar za obrazovanje, nauku i mlade Elvir Kazazović počeo je ranije najavljeni obilazak srednjih škola koje djeluju na području Kantona Sarajevo.


Njega i njegovog pomoćnika za osnovno i srednje obrazovanje Abida Fejzića sa stanjem školskog objekta kao i sa obrazovnim procesom koji se svakodnevno provodi u ovoj sarajevskoj školi upoznao je direktor Benjamin Hedžić.

Tokom obilaska dogovoreni su i konkretni koraci za unapređenje uvjeta rada u ovoj obrazovnoj ustanovi, u kojoj se od ove školske godine uspješno provodi bilingvalni oblik obrazovanja u kombinaciji njemačkog i bosanskog jezika, jedinstven u Bosni i Hercegovini.

U saradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke planirano je provođenje audita u 10 škola Kantona Sarajevo koji će za cilj imati utvrđivanje trenutnog stanja objekata kao i precizne procjene za njihovu sanaciju, informisao je ministar Kazazović direktora Hedžića i predložio da se među 10 pomenutih škola uvrsti i objekt ove gimanzije, čiji je krov, ali i skoro sva stolarija u izuzetno lošem stanju.

Ministar Kazazović je ovu priliku iskoristio za neposredne i direktne razgovore sa učenicima i nastavnicima ove škole.

(Školski.ba)