Sarajevski osnovci uz Dogs Trust učili o sigurnosti s psima i odgovornom vlasništvu pasa

Krajem prošle godine Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u Bosni i Hercegovini je u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za osnovce organiziralo takmičenje u poznavanju principa sigurnosti s psima i odgovornog vlasništva pasa.


U okviru ovog takmičenja, učesnici su imali zadatak da na unaprijed određene teme kreativno prikažu ono šta su naučili tokom radionica Fondacije Dogs Trust. Kao što je najavljeno, žiri je krajem februara ove godine odabrao pobjednike ovog takmičenja na općinskom nivou.

Učesnici žirija su imali jako težak posao u odabiru ovih devet pobjednika, jer su svi pokazali iznimnu kreativnost i znanje. Zbog toga će Predstavništvo Fondacije Dogs Trust, uz odobrenje autora, a nakon proglašenja kantonalnih pobjednika, producirati film koji će uključiti dijelove svih primljenih produkcija.

Podsjetimo da će proglašenje pobjednika na kantonalnom nivou biti održano na svečenoj ceremoniji u maju, kada će pobjednicima nagrade uručiti izvršni direktor Fondacije Dogs Trust.

Nagrade za kantonalni nivo takmičenja uključuju opremanje multimedijalnog kabineta za školu koja osvoji prvo mjesto, zatim računar i video kameru za školu koja osvoji drugo mjesto, a računar i foto aparat za školu koja osvoji treće mjesto.

Svi pobjednici općinskog takmičenja koji se ne plasiraju na prva tri mjesta na kantonalnom nivou će ovom prilikom na poklon dobiti po foto aparat, dok će i kantonalni i općinski pobjednici dodatno biti nagrađeni izletom u školu u prirodi u Šabićima gdje će ih dočekati prigodan program.

Fondacija Dogs Trust nastavlja sa svojim programom edukacije za djecu u osnovnim školama koji za cilj ima da pomogne djeci da budu sigurnija s psima, ali i odgovorniji vlasnici pasa – čime se garantira budućnost bez problema pasa lutalica.

Više informacija o tome kako se prijaviti za besplatne radionice možete naći na sljedećem linku.

(Klix.ba)