Samo za mališane: Raspored Kina Novi Grad za predstojeći vikend

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, najmlađi posjetioci imali su priliku proteklog vikenda uživati u projekcijama animiranog filma “Lesi se vraća kući” u Kinu Novi Grad u Sarajevu.


Kino Novi Grad je nastavilo sa radom, a u skladu sa Zaključkom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. U kinu će se prikazivati dječije projekcije subotom i nedjeljom u dva termina i to u 13 i 16 sati.

Prednost Kina Novi Grad je u tome što zadržava pristupačnost cijena, gdje su karte za dječije projekcije 3 KM, obezbijeđen je i besplatan parking. Prodaja karata počinje 30 min prije početka projekcije, a rezervacije nisu moguće.

Projekcije se nastavljaju i narednog vikenda.

Raspored:

subota (24.04.) u 13:00 i 16:00 sati
nedjelja (25.04.) u 13:00 i 16:00 sati

Film:

Lesi se vraća kući (sinhronizovano)

Flo ima svog najboljeg prijatelja, a to je koli Lesi. Međutim, zbog novonastalih okolnosti, njegova porodica mora da se odrekne psa i Floovo srce biva slomljeno. Ipak, Lesi se nerado razdvaja od Floa i kreće na putovanje preko cijele Njemačke, kako bi se vratila svom voljenom drugu. Dvanaestogodišnji Florian i njegova voljena Lesi su nerazdvojni, najbolji prijatelji. Sretno žive u idiličnom selu na jugu Njemačke. Ali, kada Florianov otac izgubi posao, moraju da se presele u manji stan, u kojem nije dozvoljeno držati pse. Florian je skrhan, jer mora da se rastavi od Lesi, koja biva predata grofu von Sprengelu. Oni putuju na Sjeverno more zajedno sa grofovom dvanaestogodišnjom unukom, Prisciliom. Međutim, kada grof pokaže svoje pravo, zlo lice i kad se Lesi osjeti veoma ugroženom, ona koristi priliku da pobjegne i otpočne svoju avanturu, putovanje preko cijele Njemačke, kako bi pronašla Floa. Ali, nije Lesi jedina koja se otišla na putovanje. Ni Flo nije mogao više da izdrži i kreće u potragu za svojim psom. Njih dvoje nije tako lako pobijediti.