Raspisan konkurs za popunu 534 radna mjesta u osnovnim i srednjim školama TK

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona objavilo je krajem prošle godine konkurs za prijem nastavnika i stručnih saradnika u osnovne i srednje škole na području ovog kantona.


Za 534 radne pozicije svi zainteresirani mogu prijave dostaviti najkasnije do 9. januara, a konkurs i oglas za popunu trenutno upražnjenih radnih mjesta objavljen je na osnovu potreba iskazanih u osnovnim i srednjim školama.

– Radi se o pozicijama na koje su uposlenici angažirani poslije prvog konkursa ili odlaskom zaposlenika u penziju ili na duža bolovanja ili nekog drugog razloga. Ministarstvo je raspisalo konkurs za ukupno 534 pozicije i to su uglavnom pozicije koje ne podrazumijevaju puno radno vrijeme odnosno punu nastavnu normu, pojasnila je pomoćnica ministra za obrazovanje i nauku TK Mersija Jahić.

Svi zainteresirani traženu dokumentaciju trebaju dostaviti školama, a Jahić kaže da je posebno važno obratiti pažnju na posljednji dio konkursa gdje je opisano šta treba dostaviti kako prijavljeni ne bi bili odbijeni zato što nisu dostavili potrebnu dokumentaciju u skladu s onim što se boduje po Pravilniku o prijemu zaposlenika u osnovne i srednje škole.

Konkursna procedura bi u cijelosti trebala biti okončana na vrijeme, napominju iz resornog ministarstva.

Ono što će biti olakšanje je da će intervjui za kandidate za istu općinu biti provedeni u jednoj školi, tako da će biti ostvarena ušteda na vremenu komisija, kao i samih kandidata.

(Klix.ba)