Ovo je osam tipova nastavnika: Prepoznajete li svoje nastavnike?

Vrijeme je da odamo priznanje svojoj omiljenoj vrsti: nastavnicama i nastavnicima. Donosimo osam tipova nastavnika koje svi poznajemo.


Foto: Ilustracija

Utjerivač straha

Ovdje čovjek jednostavno ne bi trebao zaboraviti domaći rad ili loše pripremiti referat. Bit ćete odmah nemilosrdno ispitivani zbog čega i kako. Taj tip nastavnika proizvodi strah čak i kad ništa niste skrivili.

Veseo

Riječi ovog nastavnika su vjerojatno starije od piramida u Gizi. Ipak, treba mu odati priznanje zbog činjenice što se trudi opustiti atmosferu na nastavi.

Fanatik za tehnikom

Naravno, on ima najnoviji mobilni telefon. Naravno, svi uređaji su uredno uz njega i oglašavaju se uznemirujućim zvukom najavljujući nadolazeći roditeljski sastanak. Možete ga vidjeti kako skenira zidove u učionici u potrazi za slobodnom utičnicom. Mora puniti tablet nakon što je na pauzi potrošio bateriju.

Ekstrovert

Svi učenici ga poznaju, bez obzira na to je li im predavao ili nije. Razlozi su mnogi: bizarno odijelo, upadljiv auto ili veseo glas koji odzvanja preglasno na drugoj strani hodnika. Ekstrovert nema nikakav problem s time da ga poznaju svi kolege, učenici i roditelji. Njemu je to super.

Rastresen

„Je li netko vidio moje ključeve?“ i „O čemu smo govorili prošli sat?“ spadaju u standardne rečenice rastresenog nastavnika. On/ona nema nikakvih loših namjera. Jednostavno im se zavrti od svih papira, gradiva i aktivnosti i ne znaju više gdje je gore, a gdje dolje. Razred bi trebao ostati miran, organizirati se i stvari primati s humorom.

Tableta za spavanje

Teško je reći kome je nastava s ovim tipom teža: učenicima ili njemu samom. Uvijek iznova odvija se savršena monotonija, pišu se isti testovi, dijele se isti domaći zadaci. Čak i faza u kojoj se prikazuje pokoji video ne pomaže. Jedina prednost je to što se vrlo rano možete spremiti za sljedeću školsku godinu. Vjerojatno će ispiti izgledati isto kao i ove godine.

Omiljen

Uspijeva, bez ikakvih problema, biti omiljen među svim učenicima. On je zabavan, ljubazan i nekako ležeran. I to sasvim prirodno. Zato ga čak ponekad drugi nastavnici smatraju pomalo bedastim, ali to mu jednostavno ne možete reći jer je previše drag.

Otrovan

Ovdje je svaka nada izgubljena. Ovaj nastavnik je kronično raskliman. Ne voli ni učenike, ni kolege, ni nadređene. U njegovim očima su svi nekompetentni i fatalni za njegove živce. Njima je mjesto u školi kao i vodootpornom markeru na bijeloj ploči.

(Skolskipotal.hr)