Od narednog polugodišta primjena elektronskog dnevnika u deset osnovnih škola Kantona Sarajevo

Implementacija pilot projekta „Elektronski dnevnik“ u deset osnovnih škola Kantona Sarajevo bila je povod jučerašnjeg sastanka predstavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS sa direktorima tih škola i uposlenicima koji su imenovani za školske sistem-administratore odgovorne u projektu.


Foto: Ilustracija

Kako je dogovoreno,  naredne sedmice počet će edukacija školskih administratora,  u saradnji sa implementatorom projekta QSS d.o.o. – Društvo za softversku tehnologiju Sarajevo. Primjena elektronskih dnevnika u školama će početi od narednog polugodišta, najavljeno je.

– Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pokrenulo je niz aktivnosti u cilju unapređenja odgojno-obrazovnog rada u školama. Jedna od  njih je i provođenje pilot programa za vođenje odjeljenske knjige u elektronskom obliku čiji je cilj osiguranje  bolje transparentnosti i komunikacije na relaciji učenik-nastavnik-roditelji, kazao je resorni ministar Elvir Kazazović.

Kako je istaknuto, uz funkcionalnosti postojeće odjeljenske knjige, softverska aplikacija „Elektronski dnevnik” imat će i dodatne funkcionalnosti koje omogućava upotreba informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

(Školski.ba)