KS: Pokrenut projekat ugradnje mjerača utroška toplotne energije u objektima osnovnih i srednjih škola

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo pokrenulo je projekt ugradnje mjerila utroška toplote u objektima osnovnih i srednjih škola KS, s ciljem racionalizacije utroška toplotne energije, a samim tim i ušteda u troškovima grijanja.


Foto: Ilustracija

Ovaj projekt u prvoj fazi obuhvatit će objekte 15 osnovnih i 6 srednjih škola koje se zagrijavaju sa sistema daljinskog grijanja KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o, a za koje je ovo preduzeće izradilo projekte ugradnje mjerila.

U skladu sa obezbijeđenim sredstvima u Budžetu Kantona Sarajevo za 2016. godinu, na razdjelu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, mjerači su već ugrađeni u objektima osnovnih škola „Fatima Gunić“, „Nafija Sarajlić“,„Džemaludin Čaušević”, „Mehmedalija Mak Dizdar“, “Prva osnovna škola” Ilidža, „Hašim Spahić“, Ilijaš, te u objektima Druge i Četvrte gimnazije, u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš” te u dva objekta Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije, Ilidža.

Radove izvodi KJKP „Toplane-Sarajevo“.

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 38.497,26 KM, a bit će nastavljeni i u ovoj godini u skladu sa odobrenim sredstvima u Budžetu KS za ovu namjenu.

(Školski.ba)