Jednostavne igre u zatvorenom koje će vaša djeca obožavati

Ove jednostavne igre u zatvorenom možete napraviti od materijala koji imate u svakom trenutku u svom domu.


3. Stablo od dugmića

Za ovu igru potreban vam je komad kartona, A3 ili A4, po mogućnosti da je bijele boje. Na njemu nacrtajte razgranato smeđe drvo ostavljajući mjesta za lišće koje će djeca slagati od dugmića za koje smo sigurni da ih imate raznih dimenzija, boja i oblika. Potom ih stavite u veću posudu, dajte djeci ljepilo i neka se igraju slažući ih po želji. Ako se igrate s manjom djecom dajte im zadatak da biraju određene oblike, boje, veličine, no pripazite i da ih ne stavljaju u usta.

collage-4

4. Pronađi brojeve

Za igru učenje brojeva potreban vam je veći komad papira ili kartona na kojem nacrtajte 10, 15, 20 krugova za isto toliko brojeva. Papir ukrasite s nekim crtežima kao što je u ovom slučaju duga kako bi djeci lakše privukao pažnju no možete nacrtati bilo šta što vaša djeca vole. Krugove možete nacrtati uz pomoć čaše kako bi bili jednaki. Potom isto toliko krugova nacrtajte na preostalom papiru i izrežite ih te ili obojite u npr. žutu boju ili na njih zalijepite kolaž papir. Na jedne i druge kolutove napišite brojeve, a zadatak djeci bit će njihovo uparivanje.

brojevi

5. Rižina šarena kutija

Riža u duginim bojama među najomiljenijim je igrama za djecu, a jednostavna je za napraviti. Potrebni su vam riža, ocat i boja za hranu. Rižu podijelite u nekoliko plastičnih vrećica, ovisno o bojama koje imate. Zatim ispunite svaku vrećicu s 3-5 šoljice riže, kao i 2-3 kašike octa i oko 30-40 kapi boje za hranu (više za tamnije boje). Zatvorite vrećicu i tresite dok se boja ravnomjerno ne rasporedi. Zatim otvorite vrećice da se osuše preko noći. Kada dođe vrijeme za igru nađite plastičnu kutiju za igru i u nju neka djeca prospu jednu po jednu vrećicu iako će se one kasnije u igri potpuno izmiješati.

collage-5

(Djecjaposla.com)