Jednostavne igre u zatvorenom koje će vaša djeca obožavati

Ove jednostavne igre u zatvorenom možete napraviti od materijala koji imate u svakom trenutku u svom domu.


Ponekad roditelji jednostavno nemaju ideju kako zabaviti svoju djecu pa klinci rade stvari koje oni ne odobravaju i dolazi do sukoba. Djeci je dosadno i traže akciju koja će im okupirati pažnju, zabaviti ih i učiniti sretnima i zadovoljnima.

Donosimo vam pet jednostavnih igara u zatvorenom koje će vaša djeca obožavati, a za koje vam treba i malo zajedničke kreativnosti. Ove jednostavne igre u zatvorenom možete napraviti od materijala koji imate u svakom trenutku u vašem domu i sve što vam treba je malo vremena.

1. Skulpture od stiropora

Za ovu igru potrebni su vam štapići od ražnjića i čačkalice te komadi stiropora ili plastični komadići i spužvice koje dobijete u kutiji uz kupnju nekog kućanskog aparata. Narežite stiropor na razne oblike raznih veličina, a zadatak djeci je da ih slažu u razne skulpture. Djeca će razvijati kreativnost jer će na raspolaganju imati bezbroj mogućnosti. Po želji, možete kocke stiropora i obojiti prije ili poslije slaganja u skulpture.

collageskulptur

2. Kampiranje ispod stola

Dogovorite s djecom kampiranje ili čak i spavanje ispod stola. Djeci će zadatak biti da spakuju sve što im treba kao da idu na izlet u prirodu, od izgradnje šatora ispod stola, postavljanja vreća za spavanje ili deka do pakiranja grickalica, baterije i igračaka. Umjesto spavanja, djeca mogu u ‘kampu’ provoditi i dan zamišljajući da su u prirodi pa im i obrok servirajte u plastičnim kutijama i slično. Igra će biti još uzbudljivija kada djeci dođu prijatelji, a ispod stola lakše će i prileći tokom dana.

kampp