DIY: Kako kod kuće napraviti niskokalorične gumene bombone

Niskokalorične gumene bombone koje će oduševiti vaše mališane.

 DIY: Kako kod kuće napraviti niskokalorične gumene bombone

Želite novu grickalicu? Trenerica Jordan na TikToku je otkrila kako fitness fanatici mogu sami pripremiti niskokalorične gumene bombone kod kuće.

Sigurno i vaši mališani vole gumene bombone, a u svakom slučaju bolje je priuštiti im niskokalorične, nego one iz prodavnice koje su pune šećera.

Njen jednostavan recept sastoji se od samo četiri sastojka: želea, želatine u prahu, limunske kiseline i vode. Kako bi ih spremila, 21-godišnjakinja je iskoristila silikonski kalup u obliku medvjedića, ali poslužite će i posudice za led.

U posudu ulijte oko 9 grama niskokaloričnog želea. Dodajte jednaku količinu želatine u prahu. Ulijte 150 ml kipuće vode i dobro promiješajte. Smjesu pažljivo ulijte u kalupe i stavite u zamrzivač na 20-ak minuta. Nakon što se bomboni stegnu, izvadite ih iz kalupa i pospite limunskom kiselinom koja će osigurati kiseli okus, piše Hayat.

Kiseli gumeni bomboni koje je pripremila su sjajna opcija jer u 120 grama sadrže oko 27 kalorija.

@jordicollins0

Disclaimer: normal lollies are perfectly fine in moderation! These are a great alternative for high volume and low cals. #caloriedeficit #weightloss

♬ … is sweaty – Kellan

Možda te i ovo zanima?