DIY: Kako kod kuće napraviti niskokalorične gumene bombone

Niskokalorične gumene bombone koje će oduševiti vaše mališane.


Želite novu grickalicu? Trenerica Jordan na TikToku je otkrila kako fitness fanatici mogu sami pripremiti niskokalorične gumene bombone kod kuće.

Sigurno i vaši mališani vole gumene bombone, a u svakom slučaju bolje je priuštiti im niskokalorične, nego one iz prodavnice koje su pune šećera.

Njen jednostavan recept sastoji se od samo četiri sastojka: želea, želatine u prahu, limunske kiseline i vode. Kako bi ih spremila, 21-godišnjakinja je iskoristila silikonski kalup u obliku medvjedića, ali poslužite će i posudice za led.

U posudu ulijte oko 9 grama niskokaloričnog želea. Dodajte jednaku količinu želatine u prahu. Ulijte 150 ml kipuće vode i dobro promiješajte. Smjesu pažljivo ulijte u kalupe i stavite u zamrzivač na 20-ak minuta. Nakon što se bomboni stegnu, izvadite ih iz kalupa i pospite limunskom kiselinom koja će osigurati kiseli okus, piše Hayat.

Kiseli gumeni bomboni koje je pripremila su sjajna opcija jer u 120 grama sadrže oko 27 kalorija.

@jordicollins0

Disclaimer: normal lollies are perfectly fine in moderation! These are a great alternative for high volume and low cals. #caloriedeficit #weightloss

♬ … is sweaty – Kellan