Radionice za maturante: Odabir studija i psihološka priprema za studiranje

"Cilj je pomoći maturantima da osvijeste vlastite potencijale i osnaže se za prijelaz iz srednje škole na studij."


Karijerno savjetovalište i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organiziraju online radionice namijenjene maturantima „Odabir studija i zanimanja“ kroz koju će budući studenti prema svojim interesima olakšano odabrati svoje buduće zanimanje te „Psihološka priprema za prijemni ispit i studij” na kojoj je cilj osnažiti maturante prilikom prijelaza iz srednjoškolskog obrazovanja na fakultetsko.

Prva radionica „Odabir studija i zanimanja“ održat će se u ponedjeljak, 12. aprila s početkom u 16 sati, a moguće je prijaviti se putem poveznice.

 – Tokom radionice maturantima će se pojasniti individualne karakteristike u odabiru zanimanja/studija (interesi, sposobnosti, vrijednosti…). Proći se kroz faze planiranja karijere s osvrtom na izbor studija. Također će se proći kroz poteškoće koje imaju u odabiru studija, te će im se ukazati na različite aspekte podrške, priopćeno je.

Druga radionica „Psihološka priprema za prijemni ispit i studij“ održat će se u ponedjeljak, 19. aprila u 16 sati na koju se svi zainteresirani mogu prijaviti putem online poveznice.

 – Cilj je pomoći maturantima da osvijeste vlastite potencijale i osnaže se za prijelaz iz srednje škole na studij. Tokom radionice pojasnit će se važnost prepoznavanja i smanjivanja akademskog pritiska te samostalnog upravljanja životom. Ukazat će se na važnost socijalnih, emocionalnih i akademskih vještina i resursa potrebnih za uspješan prijelaz na studij, stoji u saopćenju.

Radionice će voditi doc. dr. sc. Ivona Čarapina-Zovko, voditeljica Karijernog savjetovališta Sveučilišta u Mostaru, a održat će se putem Google Meet aplikacije, prenosi Sumsova.ba.

Svi prijavljeni maturanti dobit će na e-mail adresu kojom su se prijavili poveznicu za sastanak na Google Meetu 10 minuta prije početka radionice.