Mozgalica: Pokušajte zaključiti ko nema malu djecu

Ko nema malu djecu?


Rješenje

Idemo analizirati likove na slici.

Foto: Mambee.com

Muškarac u trenerci

Mogao bi biti sportista ili trener. Međutim, vjerovatno nosi udobnu odjeću zbog malih beba. Njegovo lice, a posebno oči pokazuju nam nedostatak sna. Mogla bi biti od kolike ili zuba koji muče bebicu cijelu noć. Ruksak može biti pun dječjih stvari.

Biznismen

Toliko se trudi da zakamuflira svoju iscrpljenost. Nosi elegantno odijelo, ali u kosi ima žvakaću gumu – to je definitivno nestašluk najmlađih članova porodice.

Poslovna žena

Mogla bi izgledati malo disketirano i razdraženo zbog zauzetog rasporeda sa svojom djecom ili zbog pokušaja kombiniranja porodičnih obaveza i posla. Ili je vjerovatno šef taj koji joj daje previše zadataka. No, oči joj ne izgledaju umorno. Samo izgleda malo smušeno.

Gospođa sa visokim potpeticama

Ima veliku torbu uprkos svojoj ne baš ugodnoj odjeći. To su vjerovatno dječije stvari tamo. Nosi sunčane naočale kako bi sakrila tamne podočnjake zbog nenaspavanosti. Na torbi su joj tragovi olovke i djetinjaste narukvice koje je napravilo dijete.

Tačan odgovor je broj 3! Poslovna žena mogla bi biti pod stresom zbog posla! Ona nema drugih dokaza na sebi koji bi pokazali da ima male bebe.