Bliži se Noć vještica – zabavite djecu izradom pufastih duhova, šišmiševih krila i oslikavanjem bundeva

Noć vještica prilagodite dobi i interesima svog djeteta.


jill111 / Pixabay

Ne morate biti osobiti ljubitelj Noći vještica da biste da biste djeci priuštili malo zabave i kreativnosti. Dubljenje i ukrašavanje bundeve, izrezivanja duhova iz papira i pravljenje paukove mreže od čokolade aktivnosti su koje će prije svega razveseliti i zaokupti vašu djecu, a to je prilika i da nauče nešto novo. Zato, evo nekoliko prijedloga i ideja za Halloween aktivnosti:

Izdubite vesele bundeve

Djeca se ponekad znaju bojati bundeva koje imaju strašna i zlokobna lica. Osmislite zajedno kakvu bundevu želite i nacrtajte joj sretno ili smiješno lice, pišu Dječja posla.

Oslikajte bundevu prstima

Nema toga što djeca vole više od „ručnog rada“. Kada treba zaprljati prste, glavni su majstori, pa ove godine možete imati umjetnički oslikanu bundevu. Razmažite tempere i dajte djeci da dlanovima (ili kistom) oboje bundevu po vlastitoj želji.

Ukrasite bundevu vlastitim naljepnicama

Od krep papira ili salveta u boji izrežite krugove u svim veličinama te ih uz pomoć ljepila zalijepite na bundevu. Rezultat je neobična vesela bundeva!

Napravite šišmiše od papira

Na crnom kolaž papiru, ili običnom bijelom kojeg ćete kasnije obojati nacrtajate obrise šišmiša. Izrežite ih i zalijepite običnim selotejpom unutar sjenila za lampu da biste postigli „strašni efekt“. Šišmiše možete zalijepiti i za prozor ili na njima probušiti rupicu iglom, provući konac i pustiti ih da vise sa lustera.

Teglice –mumije

Za ovo vam treba nekoliko tegli bilo koje veličine: od tegli za dječju hranu do onih za krastavce, gata, ljepilo i lučice. Gazu omotajte oko tegle,  a kada dođete do vrha, kraj gaze zalijepite ljepilom kako ne bi spala. Ako vam je lakše, možete ljepilom namazati cijelu gazu i od početka ju lijepiti za teglu. Oči nacrtajte na papiru, izrežite i zalijepite na gazu, a u teglu stavite lučicu i dobil iste pravi mali Halloween svijećnjak.

Pauci od papirnatih tanjura

Papirnate tanjure dijete može prethodno oslikati temperama te pauku nacrtati oči, usta, zube…Zatim sa svake strane tanjura zalijepite po četiri slamke koje izgledaju kao paukove noge. Na vrhu tanjura napravite rupicu kroz koju ćete provući konac ili uzicu i objesite vašeg pauka!

Šišmiši od toaletnih rolica

Počnite tako što ćete zatvoriti otvorene rubove rolica i malo ih savinuti. Od papira posebno izrežite šišmiševa crna krila koja ćete zalijepiti na stražnji dio rolice. Ostatak također obojite potom u crno  te ne zaboravite svom šišmišu nacrtati i oči.

Pufasti duhovi

Za ove jednostavne pufaste duhove potrebni su vam samo bijeli i crni papir, ljepilo, škare i kuglice vate. Od bijelog papira izrežite željeni oblik, a potom papir premažite ljepilom. Na to stavite kuglice vate. Potom od crnog papira izrežite oči i usta i zalijepite ih svojim pufastim duhovima.  Duhovima na leđa zalijepite trakicu po želji i objesite ih negdje u kući.

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!