Za najuspješnije učenike 4. razreda srednjih škola više od 1000 stipendija

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) već 13 godinu zaredom uspješno organizira testiranje za stipendije za sve učenike 4. razreda srednjih škola.


Testiranje je prilika da učenici pokažu svoje znanje i dobiju priliku da ostvare odgovarajuću stipendiju ili popust za školovanje na našem univerzitetu. Zbog velikog interesovanja, kao i broja vaših registracija koje se iz godine u godinu povećavju, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) i ove godine organizuje drugo testiranje za stipendije koje će se održati 14. juna 2017. godine sa početkom u 14:00 sati u prostorijama IUS-a.

Uslovi za pristup testiranju su:

  1. Državljani BiH ili regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Makedonija)
  2. Maturanti srednjih škola
  3. Kandidati imaju pravo samo jednom izaći na testiranje
  4. Potrebno je sa sobom ponijeti ličnu kartu ili drugi identifikacioni dokument sa fotografijom

Stipendije/popusti na školovanje koji se dodjeljuju mogu biti: potpuni, tj. 100% stipendije, koje pokrivaju sve troškove školarine na IUS-u, ili djelomične od 55% do 90%. Cilj ove vrste stipendiranja je podsticanje i promoviraje znanja i sposobnosti kao posebne vrline kod mladih ljudi. Sve navedene stipendije se dodjeljuju na period od 5 godina za odabrani studij na jednom od fakulteta IUS-a

Za 2017. godinu, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je obezbijedio više od 1000 stipendija za najuspješnije studente.

Prijavite se ovdje i osigurajte svoju stipendiju. Izlazak na testiranje se ne naplaćuje.

(STUDOMAT.ba)