U Kantonu Sarajevo počelo drugo polugodište

Nakon jedomjesečnog zimskog raspusta, u skladu sa školskim kalendarom za 2016./2017. godinu, danas je počelo drugo polugodište u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo potvrđeno je Feni iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.


Foto: Ilustracija

– U 76 osnovnih škola će tokom dviju smjena više od 36.500 učenika krenuti u drugo polugodište tekuće godine, a u 41 srednjoj školi oko 15.500 učenika ponovno kreću u školske klupe, kazala je stručna savjetnica za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS-a Lamija Husić.

Kako ističe, sve se odvija u skladu s predviđenim aktivnostima, ali i školskim kalendarom koji je bio predviđen u prvom polugodištu.

– Ako ne bude nekih smetnji i nepredviđenih situacija, kao što su npr. teške elementarne nepogode, drugo polugodište bit će završeno kako je i planirano. Završni razredi srednjih škola (maturanti) završit će 8. maja, učenici prvog i devetog razreda osnovne škole, koji u skladu našim zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju idu sedmicu manje nego ostali učenici, završit će 5. juna, a svi ostali učenici 12. juna, navela je ona.

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a svim učenicima zaželjeli su da ih prati dobro zdravlje i da ostvare svoj zacrtani željeni uspjeh u školi.

(Klix.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!