Tradicija se nastavlja: Posjetite “Mali svijet poslova 2018”

I ove godine vas pozivamo da nam se pridružite na zabavnom i edukativnom eventu namijenjenom djeci i roditeljima - povedite djecu da se zabave i saznaju što žele postati kad narastu!


  • ŠTO: Mali svijet poslova
  • KADA: 10.11.2018.  od 10 do 18 sati
  • GDJE: Sarajevo City Center
  • Organizator: www.boljiposao.com.
  • Sponzori: Sparkasse bank BH, Muzičke radionice Tempo, UniCredit Bank dd, Udruženje Malac Genijalac
  • Partneri: BOSCH, Fress.ba, Sunnyland, Mljekara Meggle, MUP Kantona Sarajevo,Vrtić Pony sarajevo
  • Medijski sponzori:Biznis Info, Mreža za izgradnju mira, Školski.ba
  • Generalni radijski pokrovitelj: Radio M

Događanje je namijenjeno djeci od četiri do deset godina i njihovim roditeljima.

“Mali svijet poslova” je jednodnevni event koji će se 10.11.2018. godine održati u SCC-u, a namijenjen je djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi. Cilj mu je kroz zabavni interaktivni program (prilagođen dječjoj dobi) upoznati djecu sa šarenim svijetom poslova i zanimanja kojima bi se u budućnosti mogli baviti. Radi se o kombinaciji sajma, radionice i igraonice tokom kojeg će se djeci predstaviti zanimanja i poslovi. Event povezuje učenje, igru i zabavu kako bi djeca na zaigran i zanimljiv način dobila uvid u svijet odraslih i već u najranijoj dobi. Ovim se projektom senzibilizira javnost za važnost pravovremene informiranosti o “svijetu poslova”, jer je pravovremena informiranost – već u najranijoj dobi – osnovi preduslov za pravilni izbor i školovanja i budućeg zanimanja.

U središtu projekta je predstavljanje različitih, zanimljivih i pomno odabranih zanimanja, a također će se za sve prisutne osigurati zabavni i muzički program te mnoštvo popratnog sadržaja.

Unutar prostora biti će postavljeni kutci s pripadajućom scenografijom gdje će djeci biti predstavljena nova, moderna i atraktivna zanimanja. Djeca će direktno od osoba koje predstavljaju zanimanja moći saznati kako izgleda njihov radni dan, koje zadatke obavljaju, čime se točno bave i zašto je to zanimanje dobro i posebno. Poseban naglasak stavlja se na interakciju jer će djeca na licu mjesta moći postavljati pitanja i saznati sve što ih zanima.
Djeca će moći komunicirati sa svim predstavnicima zanimanja, poslušati njihova izlaganja, crtati, pisati i igrati se na prostoru predviđenom za samo događanje. Uz edukativni program organiziran je i popratni zabavni program.

Dođite i uživajte u svemu što smo pripremili za vas, proizvodima sponzora i zabavnom programu!