Od ponedjeljka u Kantonu Sarajevo nastava u školama i za učenike 7. i 8. razreda

Nastava uživo počinje i za "starije" školarce.


Nakon što je Vlada Kantona Sarajevo usvojila epidemiološke mjere u KS, od 26. aprila će se u školskim klupama učenicima od 1. do 5. razreda pridružiti i oni koji pohađaju 7. i 8. razred

Član Kriznog štaba KS Arman Šarkić najavio je da će učenicima razredne nastave od 1. do 4./5. razreda osnovnih i 3. razreda srednjih škola, od ponedjeljka, 26. aprila u klupama pridružiti i učenici 7. i 8. razreda koji pohađaju javne i privatne osnovne škole i paralelne škole.

Nastava će se odvijati u prostorijama škole, po kombinovanom modelu, dok će učenici ostalih razreda nastaviti pratiti nastavu online.

Nastava za učenike trećeg razreda javnih i privatnih srednjih škola i sve učenike JU Srednja muzička škola realizirat će se u prostorijama škole po kombinovanom modelu, dok učenici 1., 2. i 4. razreda srednje škole nastavljaju pohađati nastavu online.

Visokoškolskim ustanovama se preporučuje izvođenje nastave u online sistemu, ali su predavanja, vježbe i ispiti dozvoljeni na fakultetima u grupama do 20 osoba.