Možete iskoristiti recept koji vam donosimo u nastavku, ali kolačiće možete napraviti i po nekom od svojih recepata koje ste već isprobali, uobličite kalupima u novogodišnje oblike i ostavite da se malo ohlade, a zatim napravite dekoraciju po našem savjetu kojeg možete pročitati u nastavku teksta.
Jedan od najposjećenijih kulinarskih web sajtova Coolinarka predlaže “razigrane božićne kolačiće” od prhkog tijesta, čija je izrada sasvim jednostavna.
Sastojci:
- 150 g glatkog brašna
- 150 g oštrog brašna
- 100 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 jaje
- 200 g maslaca
- 100 g mljevenih badema
- 1 kašičica kisele pavlake
Priprema:
Pomiješajte glatko i oštro brašno, šećer u prahu i prašak za pecivo. Zatim dodajte jaje, maslac sobne temperature, mljevene bademe, kiselu pavlaku i zamijesite glatko tijesto.
Od tijesta oblikujte razne kolačiće pomoću modlica. Stavite ih u tepsiju koju ste prekrili pek papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta.
Pečene kolačiće ukrasite na maštovit način.
Za dekorciju pripremiti:
- 200 grama šećera u prahu
- 3 kapi limuna
- nekoliko različitih jestivih boja
Način pripreme
Pomiješati šećer i limun. Podijeliti u nekoliko zdjelica i u svaku zdjelicu istresti jednu kesicu boje. Nanositi na ohlađene kolačiće, po želji dekorisati. Takođe možete staviti bombone, šljokice i ostalu dekoraciju.
Uživajte sa najmlađima!