Mamina kuhinja: Sa vašim mališanima napravite novogodišnje kolačiće

Praznici nam stižu, miris kolačića i cimeta se osjeti iz kuhinje, zajedno sa svojom dječicom spremate kolačiće.


Možete iskoristiti recept koji vam donosimo u nastavku, ali kolačiće možete napraviti i po nekom od svojih recepata koje ste već isprobali, uobličite kalupima u novogodišnje oblike i ostavite da se malo ohlade, a zatim napravite dekoraciju po našem savjetu kojeg možete pročitati u nastavku teksta.

Mamina kuhinja: Praznični kolačići u zadnji tren

Jedan od najposjećenijih kulinarskih web sajtova Coolinarka predlaže “razigrane božićne kolačiće” od prhkog tijesta, čija je izrada sasvim jednostavna.

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 150 g oštrog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 200 g maslaca
  • 100 g mljevenih badema
  • 1 kašičica kisele pavlake

Priprema:

Pomiješajte glatko i oštro brašno, šećer u prahu i prašak za pecivo. Zatim dodajte jaje, maslac sobne temperature, mljevene bademe, kiselu pavlaku i zamijesite glatko tijesto.

Od tijesta oblikujte razne kolačiće pomoću modlica. Stavite ih u tepsiju koju ste prekrili pek papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta.

Pečene kolačiće ukrasite na maštovit način.

Za dekorciju pripremiti:

  • 200 grama šećera u prahu
  • 3 kapi limuna
  • nekoliko različitih jestivih boja

Način pripreme

Pomiješati šećer i limun. Podijeliti u nekoliko zdjelica i u svaku zdjelicu istresti jednu kesicu boje. Nanositi na ohlađene kolačiće, po želji dekorisati. Takođe možete staviti bombone, šljokice i ostalu dekoraciju.

Uživajte sa najmlađima!