Šestogodišnji dječak napisao pismo Pfizeru i molio ih da vakcinišu Djeda Mraza

"Molim vas, želimo spasiti Božić", napisao je dječak.


Šestogodišnji dječak iz Irske Callum Thornhill je, nakon što je čuo da je kompanija Pfizer proizvela vakcinu protiv koronavirusa, napisao pismo kompaniji gdje je objasnio kako Djed Mraz mora biti prioritet pri vakcinaciji.

Njegova majka Paula Linehan rekla je kako je njen sin početkom novembra čuo za vakcinu na radiju dok su se vozili u automobilu na putu do škole. Kada se tog dana vratio iz škole, napisao je pismo te je tom prilikom čestitao Pfizeru na ovom postignuću.

 – Dragi Pfizer, čuo sam da ste napravili novu vakcinu protiv koronavirusa. Svaka čast, rekao je šestogodišnji Thornhill.

Nakon uvodnog dijela dječak je prešao na konkretne zahtjeve.

 – Možete li, molim vas, poslati vakcine na Sjeverni pol za Djeda Mraza i njegove vilenjake? Molim vas, želimo spasiti Božić i učiniti svu djecu sretnom, napisao je dječak.

Nekoliko sedmica kasnije Callum je dobio odgovor i to od izvršnog direktora Pfizera Alberta Bourle koji je bio oduševljen dječakovim željama.

– Ovakva pisma daju nam nadu i podsjećaju nas na to zašto je posao koji svakodnevno radimo toliko važan, napisao je gospodin Bourla.

Callumu je zatim napisao i odgovor.

 – Želim da znate da činimo sve što možemo da pomognemo ljudima širom svijeta. Naravno, pobrinut ćemo se i za Djeda Mraza i njegove vilenjake, odgovorio je Bourle.

Evropska unija odobrila je vakcinu Pfizer-BioNTech u ponedjeljak, a države članice očekuju da će prve serije vakcina dobiti sljedeće sedmice, prenosi Klix.