Upoznajte pse koji su spašenoj mački postali najbolji prijatelji

Mačka je postala pravi član čopora, igra se zajedno s psima koji je izuzetno paze...


Vatrogasac iz Belgije spasio je malenu mačku prije nekoliko godina i odlučio je udomiti te je odveo kući, svojoj porodici i svojim psima. Nadao se da će svi prihvatiti i zavoljeti mačku što se zapravo i dogodilo.

Mačka Azmael sada je postala pravi član čopora, igra se zajedno s psima koji izuzetno paze da joj ne naštete tokom igre. Posebnu radost pričinjavaju joj odlasci u šetnju sa novim drugarima.

Supruga vatrogasca, Nathalie, objavila je sliku njihove sretne porodice. Na fotografiji se mogu vidjeti sva tri kućna ljubimca kako sjede na cesti i uživaju.

Kućni ljubimci na slici su Nimue (njemački ovčar), Azmael (mačka) i Liam (bijeli švicarski ovčar).

Nathaliein suprug pronašao je mačku u lokvi krvi nasred ceste.

 – Još uvijek je bila živa, ali teško povrijeđena. Pokušala je pronaći svoju porodicu, ali niko nije znao odakle je došla, pa smo je odveli veterinaru gdje je bila nekoliko dana. Veterinar je rekao da su šanse za preživljavanje vrlo male, ali ipak je preživjela i doveli smo je kući. Već prvog dana kada je došla kod nas, primijetili smo da će biti dobra s našim švicarskim ovčarom Liamom. U početku pas nije bio siguran šta bi trebao učiniti s tim malim bićem, ali nakon nekoliko sati odlučio je da je mačka ipak novi prijatelj. Pobrinuo se za nju i sada imaju vrlo poseban odnos. Kasnije je također postala najbolji prijatelj s našim drugim psom, Nimueom, ispričala je Nathalie.

Dodala je da je bila uplašena da će je biti teško odgojiti, ali njen pas njemački ovčar bio joj je fantastična pomoć. Očistio je mačića i nježno se igrao s njim svaki dan, prenosi Klix.

A njihove šetnje savršen su primjer koliko se dobro slažu.

– Skoro svakog jutra, Azmael nam se pridružuje u šetnji i to djeluje kao da imamo tri psa. Ali moramo biti oprezni jer Azmael i dalje ne obraća pažnju na automobile na cesti, pa ga moramo brzo uhvatiti i nositi ako vidimo da dolazi automobil. Također, zanimljivo je da se ne boji drugih pasa, navela je Nathalie.

Okolina zaista odgovara ovom porodičnom načinu života. Žive u malom selu sa livadama i šumama oko sebe.

 – Zaista pazimo da ne odemo predaleko od kuće kada je Azmael s nama. Kad želimo ići u dužu šetnju, on mora ostati kod kuće, a obično je jedini način da ostane ako ga nahranimo neposredno prije izlaska, inače će nas pokušati pratiti, istakla je na kraju Nathalie.