Učiteljicu Maju učenici vole i kada dijeli jedinice: Ima li išta ljepše od takvog odnosa?

Učenik napiše test, nacrta smajlija i srce i napiše - profesorice, znam da je vama teže nego meni, ali što ću, nisam naučio, naučit ću drugi put.


Foto: Libertas
Foto: Libertas

Libertas televizija donosi vam rubriku “Dobri ljudi” u kojoj je cilj pokazati dobre pojedince koje naše društvo na neki sebi svojstven način čine boljim ili jednostavno šarenijim.

Dobrih i šarenih vijesti u ova doba svima nam nedostaje. Sa profesoricom Majom Milošević, razgovarala je Zrinka Majčica ispred Liberas televizije.

U srednjoj školi predaje već preko dvadeset godina, a naglašava kako je pri ulasku u učionicu prva zapovijed, ne biti profesor – već čovjek.

 – I onda ta nekakva ljudskost, taj humor u kojem se ja prvo smijem sebi, pa onda svemu okolo, njima je to vrlo pristupačno. Na koncu konaca, i kad dajem nedovoljnu ocjenu, jer nužno je i da se to dogodi, oni shvataju da su u tom slučaju sami krivi za to. Ja ih pitam – koliko bi ti sam sebi dao? I onda on kaže – naravno jedan. I kod nedovoljnih ocjena ja doživljavam divne stvari. Učenik napiše test, nacrta smajlija i srce i napiše – profesorice, znam da je vama teže nego meni, ali što ću, nisam naučio, naučit ću drugi put. Pa, ima li ljepšega u tako jednom odnosu?, priča nam Maja Milošević.

Priču o ovoj učiteljici možete pogledati ovdje.