Učenici u BPK Goražde ponovo u školskim klupama

Pogledajte na koji način će se izvoditi nastava u BPK Goražde.


Nakon pet sedmica održavanja nastave po online modelu, učenici na području Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde od jutros su ponovo u školskim klupama.

U skladu s preporukama kriznog štaba i odlukom Vlade BPK Goražde, u školske klupe vratilo se 1943 učenika u osnovne i 789 učenika u srednje škole.

 – Učenici su ponovo u školskim klupama, s tim da imamo dvije škole koje prostorno ne mogu ispuniti određene epidemiološke mjere, a riječ je o osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Bašelija“ i Srednjoj tehničkoj školi „Hasib Hadžović“ koje će ići po kombinovanom modelu, dan u školi, dan online, kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Arman Bešlija.

Dodao je da se nastava provodi bez problema te najavio da će ministarstvo u saradnji sa školama nastaviti pratiti krizne planove i redovno izvještavati Zavod za javno zdravstvo.

 – Treba naglasiti da ćemo imati nadoknadu nastave koja je bila planirana do 11. juna, s obzirom na to da je školska godina počela sa zakašnjenjem, tako da će školska godina trajati do 17. juna, izuzev za maturante, pojasnio je ministar.