Učenici u BPK Goražde ponovo u školskim klupama

Pogledajte na koji način će se izvoditi nastava u BPK Goražde.


Nakon pet sedmica održavanja nastave po online modelu, učenici na području Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde od jutros su ponovo u školskim klupama.

U skladu s preporukama kriznog štaba i odlukom Vlade BPK Goražde, u školske klupe vratilo se 1943 učenika u osnovne i 789 učenika u srednje škole.

 – Učenici su ponovo u školskim klupama, s tim da imamo dvije škole koje prostorno ne mogu ispuniti određene epidemiološke mjere, a riječ je o osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Bašelija“ i Srednjoj tehničkoj školi „Hasib Hadžović“ koje će ići po kombinovanom modelu, dan u školi, dan online, kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Arman Bešlija.

Dodao je da se nastava provodi bez problema te najavio da će ministarstvo u saradnji sa školama nastaviti pratiti krizne planove i redovno izvještavati Zavod za javno zdravstvo.

 – Treba naglasiti da ćemo imati nadoknadu nastave koja je bila planirana do 11. juna, s obzirom na to da je školska godina počela sa zakašnjenjem, tako da će školska godina trajati do 17. juna, izuzev za maturante, pojasnio je ministar.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!