Učenici Poljoprivredne i Medicinske škole Brčko o vakcinaciji

Održana debata na temu vakcinacije, izneseni argumenti ZA i PROTIV.


Foto: Otisak.ba

U prostorijama Omladinskog centra Brčko održana je međuškolska debata na temu “Vakcinacija” u organizaciji JU Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikt BiH u okviru obilježavanja Dana škole.

Gosti debate su bili učenici medicinskog smjera JU Mješovite srednje škole “Hasan Kikić” Gradačac, koji su predstavljali afirmacijski tim. Učenici farmaceutskog smjera Poljoprivredne i medicinske škole su zastupali argumente negacije.

 – Cilj je da učenike usmjerimo ka istraživanju ove teme, dobrobitima ili neželjenim reakcijama koje se vezuju za vakcinaciju, zatim da širimo vidike učenika, učimo ih da vode diskusiju uz iznošenje i odbranu svojih stavova, ali poštujući tuđe , izjavila je profesorica Emina Gobeljić Behlulović koja je koordinator ovog projekta.

Dr Anđa Nikolić, šef Pododjeljenja za javno zdravstvo pozdravila je ovakve projekte i ocijenila ih veoma korisnim kako za učenike tako i za ostale.

Na kraju, komisija za ocjenu pobjednika debate je pohvalila i čestitala timovima na odličnoj pripremi i debatovanju i presudili su na način da su oba tima bila podjednako dobra, piše Otisak.ba.

Iz JU Poljoprivrede i medicinske škole su najavili da će nastaviti organizirati ovakve debate na različite aktuelne teme.