Učenici iz BiH na takmičenju “Challenge 2023” predstavili poslovne ideje

Cilj projekta je dati vjetar u leđa mladima da razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada i analitičkog razmišljanja.


Foto: Ustupljeno za NN

Visoka škola “Banja Luka College” organizovala je takmičenje u predstavljanju poslovnih ideja učenika trećih i četvrtih razreda srednje škole pod nazivom “Challenge 2023”.

Učenici srednjih škola imali su mogućnost da naprave svoj tim, da se druže, takmiče i osvoje vrijedne nagrade, ali i pogodnosti tokom školovanja na jednom od studijskih programa na “Banja Luka Collegeu”.

Svoje poslovne ideje predstavili su učesnici iz cijele RS u više od 30 timova, te je BLC bio domaćin za više od stotinu srednjoškolaca i njihovih mentora, profesora, pišu Nezavisne.

Organizujući ovo takmičenje BLC je želio istaći značaj privrednog razvoja kroz preduzetništvo, dati vjetar u leđa mladima da razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te da unapređuju vlastito samopouzdanje, kao i sve što je od velike važnosti kada se jednom nađu na tržištu rada.

Za tri prvoplasirana tima organizator je obezbijedio novčane nagrade: prva nagrada 400 KM, druga nagrada 200 KM i treća nagrada 100 KM.

Takmičenje je održano uz podršku Prosvjetno-pedagoškog zavoda RS-a i brojnih privrednih subjekata.

Načelnik Prosvjetno-pedagoškog zavoda RS prof. dr Slavko Dragosavljević je istakao da je značajno organizovati takmičenje u kojem se srednjoškolcima daje prilika za isticanje njihovih želja i mogućnost sticanja određenih benefita koje na ovaj način mogu ostvariti.