Dan grada Sarajeva: Učenici pokazali raskošan likovni i muzički talent

Povodom Dana Grada Sarajeva održan koncert i izložba likovnih radova učenika srednjih škola.


Foto: BHRT

U Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas je održan zajednički koncert učenika muzičkih škola iz Kantona Sarajevo pod nazivom “Sarajevo ljubavi moja” i izložba likovnih radova učenika srednjih škola nazvana “Mladi voljenom gradu”, povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva.

Manifestaciju je organizirao JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, u saradnji s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS i uz pomoć muzičkih škola, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Svojim prisustvom manifestaciju su uveličali predstavnici Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Gradske uprave grada Sarajeva, direktori osnovnih i srednjih škola KS, nastavnice i nastavnici, predstavnici Vijeća roditelja i brojni drugi gosti.

 – Ovo je prvi put da se na ovakav način obilježava Dan oslobođenja Sarajevo. Dijelimo ovu sreću sa svima vama i ponosni smo na našu talentiranu mladost koja je za sve prisutne pripremila bogat program, poručili su organizatori svečanosti.