Učenici i nastavnici Maarif škola u Sarajevu volontirali za pomoć Turkiye

Najmlađi učenici su svoje osjećaje istakli na njima najbliži način, svojim crtežima i porukama.


Foto: Maarif škola u Sarajevu

Učenici i nastavnici Maarif škola u Sarajevu proveli su dva dana volontirajući u Udruženju “Pomozi.ba”, dajući svoj doprinos kako bi konvoj pomoći iz Bosne i Hercegovine za pogođene zemljotresima u Republici Turkiye krenuo već ovoga vikenda, javlja Anadolija.

 – U ovom jako teškom periodu za Republiku Turkiye dolaze do izražaja sve one najdragocjenije ljudske vrijednosti – solidarnost, empatija, jedinstvo. Svako daje od sebe koliko može i pomaže na način na koji može. Roditelji, uposlenici, uprava, ali i učenici Maarif škola u Sarajevu pokrenuli su kampanju za pomoć ugroženim porodicama, navode iz Maarif škola

Kampanja se odvija u nekoliko pravaca, a jedan od njih je informisanje i podizanje svijesti o novonastaloj situaciji zbog čega su u konferencijskoj sali škole održane prezentacije, piše Anadolija.

 – Upućen je poziv na jedinstvo, a učenici koji učestvuju u kampanji pored akcije prikupljanja pomoći napisat će ohrabrujuća pisma svojoj braći u Turkiye, navodi se u saopštenju.

Pokrenuta je i akcija prikupljanja novčane pomoći na inicijativu zaposlenika i roditelja škole, za šta su dobijene potrebne dozvole i pokrenuta je kampanja.

 – Prikupljeni prilozi bit će uplaćeni AFAD organizaciji putem računa Ziraat banke u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su najmlađi učenici svoje osjećaje istakli su na njima najbliži način, svojim crtežima i porukama.

 – Uprava Maarif škola ponosna je na svoje učenike, uposlenike i roditelje učenika. Ovim činom još jednom se pokazalo da svi članovi Maarif porodice djeluju u istom pravcu i imaju istu misiju. Hvala svima na ovoj velikoj podršci, navode iz Maarif škola u Sarajevu.