Šest znakova po kojima ćete prepoznati super tatu

Ovo su osobine super tate.


Foto: Envato
Foto: Envato

Ulogu oca i očinsku figuru nikada ne treba zanijekati niti umanjiti u odgoju djeteta. Na svijetu ima puno sjajnih tata koji svoje slobodno vrijeme provode s djecom, ustaju rano kako bi ih odveli u vrtić i dolaze kasno kući jer su nakon posla željeli ići i na nogometni trening svoga sina ili kćeri, pišu Djecjaposla.com.

Neke osobine super tate su to da dopuštaju da im se rade frizure i uređuju nokti. I sami rade frizure i uređuju nokte. U nastavku pogledajte još šest znakova da je u vašoj kući super tata.

Dijeli svoju hranu i piće s djecom

Iako vaše dijete možda prije minutu nije htjelo sladoled ili sendvič, oni su postali zanimljivi u trenutku kada ih je tata počeo jesti. Griz ili dva, liz – dva – tri, dovoljno da od svega naprave nered i odustanu od hrane. No, tata je tu da dokrajči sendvič ili sladoled bez obzira u kakvom ga dijete stanju ostavi te će bez razmišljanja svoj obrok podijeliti i idući put.

Hrabro se suočava s tjelesnim izlučevinama

Mnogi ljudi su gadljivi i neke stvari jednostavno izbjegavaju vidjeti, a kamo li počistiti. No, predanom tati malo tjelesnih izlučevina nisu nikakva prepreka. Kada dijete povraća u mlazu ili ima eksplozivni proljev u kadi, ne bježi od krpe i kante prepuštajući sav posao nekom drugome.

Igrat će se s djecom, čak i kad je umoran

Tate često puno rade, do kasnih večernjih sati, ponekad i vikendom, no super tate uvijek nađu vremena i energije za igru s djecom. Bilo da se radi o hrvanju, čitanju priče za laku noć ili presvlačenju lutke u pidžamu, on njeguje rituale sa svojom djecom i važno mu je da znaju da je tu za njih, svaki dan.

Veći je i bolji od drugih tata

U dječijim očima, njihov je tata uvijek veći, bolji, brži i ljepši od drugih očeva, bez obzira kako izgleda. Tata je kao superheroj, brži od lokomotive, jači od Hulka, može dignuti automobil jednom rukom u zrak i još svašta nešto. Ako se i vaše dijete upušta u ovakvu verbalnu raspravu koju nikad nitko ne može dobiti, znate da imate super tatu koji je to zaslužio.

Stavlja djecu na prvo mjesto

I tu ne mislimo na neke uobičajene stvari u kojima je normalno da roditelj stavi dijete ispred sebe. Super tata će radije gledati crtić kojeg djeca žele nego utakmicu koju sam želi. Uzet će manji komad kolača, kako bi dijete uzelo veći. Izgubit će u trčanju, zadnji će se isuširati…to je jednostavno način na koji će reći “volim te”.

Sve u životu čini boljim

Kome trčimo ako je biciklu pao lanac, igračka se više ne glasa, baterija je prazna, a medo više ne pjeva? Tati. Jer on je tu da popravi stvari i udahne im novi život. Ko će sve srediti, ako ne super tata? Liječi čak i povrijeđene osjećaje. Osim što sve popravlja, uz njega je i sve ljepše i bolje.