Sedam ideja kako dočekati Novu godinu s djecom

Dočekati Novu godinu s djecom ne mora biti gnjavaža.


Family on Christmas with bengal lights

Za doček Nove godine možda više nećete izlaziti i “partijati” kao nekada dok na svijet nisu došli vaši najmlađi, ali to ne znači da i doček s njima ne mora biti zabavan. Uz malo planiranja, možete osmisliti kid-friendly doček u kojem ćete svi podjednako uživati.

Uredite se kao da idete van

Ne idete nigdje već ćete Novu godinu dočekati u toplini svoga doma? Nema razloga da se ipak ne uredite kao da vas očekuje najluđa zabava! Izvucite svečanu robu iz ormara, kravatu, malu crnu haljinu, sredite i djecu, dozvolite im da se posluže vašim nakitom, torbicama i maramama, a oni će uživati u igri preoblačenja. Ako vam se to sve ne čini vrijednim truda, zamislite samo fotografije kakve ćete imati s vašeg „ludog kućnog dočeka“, piše portal djecjaposla.com.

Smućkajte koktele

Smislite neke lude novogodišnje koktele sa zvučnim imenom, za vas okus po želji, a za djecu bezalkoholne ili neka druga svečana pića kojima ćete nazdraviti u primjereno vrijeme, prije dječjeg odlaska u krevet. Izvadite fine čaše za šampanjac, čak i za djecu kojima će to biti jako cool i uživajte.

Plešite

Smislite omiljenu kompilaciju dječje-odraslih pjesama i provedite dio večeri plešući. Ako slučajno imate i karaoke, okušajte i svoj obiteljski pjevački talent.Organizirajte natjecanje u plesanju te neka glavna nagrada budu neki slatkiši. I, ne brinite za buku, ovo je ipak najluđa noć u godini.

Izgradite tvrđavu

Ako se osjećate preumorni za „kerefeke”, napravite s djecom novogodišnju improviziranu tvrđavu od deka i jastuka koju možete osvijetliti lampicama. Neka bude dovoljno velika da se svi možete zavući u nju i večer provesti gledajući omiljene crtiće i jedući ono što svi najviše volite.

Organizirajte maraton novogodišnjih crtića ili filmova

Mirne večeri pod dekom imaju itekako svojih čari, kako za roditelje, tako i za djecu. Provedite 31.12. uživajući sa svojim najmlađima u gledanju novogodišnjih crtića ili filmova, ovisno o njihovoj dobi. Od Maše i Medvjeda do Šumske novogodišnje noći, Youtube obiluje raznim sadržajima koji će vam dočarati pravo blagdansko raspoloženje.

Sedam sjajnih crtanih filmova koje možete gledati sa klincima za novogodišnju noć

Izradite svoju novogodišnju vremensku kapsulu

Izvrstan način da večer provedete kreativno i zabavno te da vaša djeca nauče o važnosti čuvanja uspomena i prisjete se nekih svojih trenutaka iz protekle godine. Sve o izradi vremenske kapsule pročitajte ovdje.

Odbrojavajte

Odbrojavanje se ne mora nužno odigrati u ponoć – ako vaša djeca idu spavati u 9, odbrojavanje organizirajte u 8 sati, pa će imati dovoljno vremena da se smire od uzbuđenja prije odlaska u krevet. Dozvoljavate li paljenje prskalica, možete ih zapaliti kako bi odbrojavanje bilo što svečanije ili zapalite svijeće koje ćete na nuli ugasiti kao one na rođendanskoj torti.