Sedam sjajnih crtanih filmova koje možete gledati sa klincima za novogodišnju noć

Donosimo vam prijedlog za sedam sjajnih (crtanih) filmova koje možete gledati sa klincima za novogodišnju noć, a da ni vama ne bude dosadno.

 Sedam sjajnih crtanih filmova koje možete gledati sa klincima za novogodišnju noć

Nije sramota priznati da smo svi mi bez obzira na naše godine još uvijek pomalo dijete u duši, a ima li išta ljepše od dijeljenja tog osjećaja sa našom sopstvenom djecom tokom zimskih praznika kada sve postaje bar malo magičnije nego što inače jeste?

Često zaboravimo da nam većina crtića prenosi univerzalne poruke o životnim vrijednostima, prijateljstvu i ljubavi, i da svi uzrasti imaju mogućnost da nešto nauče iz njih, piše bambonature.ba.

Sa tim na umu, spremite dekice, kokice i ugasite svjetla – evo naše liste najljepših zimskih crtića koje možete pogledati sa svojim klincima za novogodišnju noć!

Ljepotica i zvijer: Začarani Božić (Beauty and the Beast: Enchanted Christmas)

Svi smo čuli za kultni diznijev klasik “Ljepotica i zvijer”, ali da li ste znali da postoji i nastavak koji govori o njihovom prvom zajedničkom Božiću u dvorcu koji je još uvijek začaran i mračan?

Otkrijte da li će stare nesigurnosti i nove dileme spriječiti junake da se izbore za savršen Božić i ko je odlučio da sabotira sve njihove pokušaje da unesu malo božićnog duha u dvorac?

Božićna priča (A Christmas Carol)

Urađen po poznatom romanu “Božićna priča” Čarlsa Dikensa, ovaj crtić istražuje posljedice pogrešnih izbora i čovjekovih postupaka tokom njegovog života. Kroz njega se nastoji prikazati pravi značaj i suština ovog praznika.

Radnju razvijaju tri božićna duha: Prošlost, Sadašnjost i Budućnost koji se udružuju i mrzovoljnog škrtog starca vode na put kroz vrijeme. Da li će uspjeti da ga promijene na vrijeme za Božić ili je previše kasno da se iskupi za svoja nedjela?

Predbožićna noćna mora (Nightmare before Christmas)

Svi koji vole Burtonov rad i estetiku uživaće u ovom crtiću! Drugačiji od svih na ovoj listi, definitivno će probuditi vašu maštu i humor. Sve počinje onda kada kralj bundeva u gradu Noći vještica slučajno otkrije da postoji i nešto više od Noći vještica: Božićni grad!

Da li će drugi stanovnici reagovati pozitivno na njegove inovativne ideje i pokušaj da donese Božić u njihov grad ili će se sve završiti jednom velikom katastrofom? Pogledajte!

Snježno kraljevstvo (Frozen)

Ukoliko niste već čuli za Frozen, gdje ste živjeli posljednjih sedam, da – sedam godina? Ovo je crtić koji je zaludio sve male princeze!

Priča koja nam predstavlja bitne probleme sa kojima se susrećemo u životu, jedan od njih je usamljenost – jake osobe su često vrlo usamljene ili neshvaćene, sputane da budu ono što u stvari žele kako ne bi iznevjerile očekivanja ljudi oko sebe, a drugi je više univerzalna pouka o tome da prava ljubav nije samo i isključivo romantična, već i sestrinska.

Dama i skitnica (Lady and the Tramp)

Ovaj crtani je dokaz da je kuče najbolji poklon koji nekome možete prirediti za praznike. Naravno, čak ni pas kao što je Dama iz bogatog doma ne mož pobjeći od slatkih muka koje sa sobom nosi ljubav, pogotovo ako je ta ljubav zabranjena i ima najljepše oči koje je ikad vidjela! Atmosfera ovog crtića je vrlo zimska, ušuškana, romantična i prosto će učiniti da se istopite!

Vrlo vesela godina (Winnie the Pooh: A very merry Pooh year)

Šta bi sezona praznika bila bez našeg omiljenog mede? Zanimljivo je da je lik kreirao Aleksandra Alana Milna i posvetio ga svom sinu Kristoferu Robinu Milnu. Nakon što je postao toliko omiljen među djecom, odlučeno je da medvjedić Vini Pu, zajedno sa ostalim likovima bude ekranizovan. Mnogo smijeha, zabave i nezgoda očekuje vas u božićnom dijelu serijala “Avanture Vinija Pua”.

Mikijev Božić (Mickey’s Once upon a Christmas)

I naravno za kraj, crtić koji roditeljima daje šansu da se sjete sopstvenog djetinjstva i pokažu svojoj djeci kakvi su crtići bili nekada! Sastoji se od 3 dijela i na scenu dovodi čitavu škvadru: Paju Patka, Mikija i Mini, Šilju i ostale likove.

Da li ste već pogledali sve crtiće sa naše liste ili ćete napraviti veliki novogodišnji maraton sa svojim mališanima? Pišite nam u komentarima koji prijedlog vam se najviše dopada!

Možda te i ovo zanima?